Banjaluka: Asfaltiran dio puta Kuljani-Barlovci-Cerici

Srna
Banjaluka: Asfaltiran dio puta Kuljani-Barlovci-Cerici

Banjaluka - U banjalučkom naselju Kuljani asfaltiran je dio puta Kuljani-Barlovci-Cerici /Sedma Kuljanska ulica/ u dužini 500 metara, za čiju je izgradnju iz budžeta grada izdvojeno 75.000 KM.

Zamjenik gradonačelnika Banjaluke Srđan Amidžić, koji je zajedno sa načelnikom Odjeljenja za saobraćaj i puteve Slavišom Sandićem obišao ovu dionicu puta, rekao je novinarima da današnje otvaranje saobraćajnice predstavlja nastavak projekata modernizacije saobraćajnice koji je započet prošle godine.

Amidžić je naglasio da ova saobraćajnica prolazi pored škole koju pohađa znatan broj djece i istakao da je u poslijeratnom periodu u ovom naselju došlo do intenzivne gradnje.

“Veliki broj naših sugrađana koji žive u ovom naselju su iz kategorije izbjeglih ili raseljenih lica, i država je na određeni način pomogala da oni riješe stambeno pitanje, a mi kao lokalna zajednica treba da im omogućimo da žive ugodnije”, naveo je Amidžić.


Sandić je rekao da je nova dionica saobraćajnice u naselju Kuljani danas otvorena u skladu sa Strategijom razvoja lokalnih puteva i gradskih saobraćajnica koju je usvojio gradski parlament, a koji je usaglasio da su prioriteti naselja Kuljani, Priječani, Šargovac, Motike i Česma.

“Za ovu trasu izdvojeno je oko 75.000 KM u okviru investicionog održavanja saobraćajnica”, naveo je Sandić i dodao da je izvođač radova preduzeće “MG Mind”.

On je rekao da će u toku ove sedmice biti asfaltiran dio Treće Kuljanske ulice na početku ovog naselja, napominjući da se radi parcijalno.

Sandić je rekao da su pri kraju i poslovi koji se rade i u drugim prigradskim naseljima, te istakao da se danas polaže prvi sloj asfalta na saobraćajnicu prema naselju Priječani, što je važna investicija.

Predsjednik Savjeta mjesne zajednice Kuljani Jovica Tomić rekao je da je otvaranje asfaltirane dionice puta značajno za mještane Kuljana, jer je to nešto na čemu se gradi entuzijazam za naredne projekte.

“Tih 500 metara će olakšati saobraćaj, jer je put bio u jako lošem stanju”, naglasio je Tomić.

On je istakao da je prioritet za iduću godinu nastavak asfaltiranja ove dionice, kao i Treće Kuljanske ulice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana