Бањалучанин уручио тону помоћи основцима на Космету

Ј. П.
Бањалучанин уручио тону помоћи основцима на Космету

Бањалука - Предсједник Хуманитарног удружења грађана "Свети Ђакон Авакум" Мирко Мајкић, посјетио је јуче и уручио пакете помоћи основцима у општини Зубин Поток на Косову и Метохији.

- Обишао сам Основну школу "Петар Кочић" у Брњаку, општина Зубин Поток, у којој се налази највећи број дјеце која живе у изузетно тешким условима и уручио им помоћ. Посебно дирљив био је сусрет са двије дјевојчице, Тамаром и Тијаном, које живе без родитеља. Њих двије су у име свих малишана са Космета захвалиле својим вршњацима из бањалучких школа  "Јован Цвијић" и "Змај Јова Јовановић" који су и прикупили  помоћ - рекао је Мајкић.

Додао је да ће по повратку у Бањалуку организовати хуманитарну акцију за ове сестре.

- Планирам и даље да им помажем као и другој браћи и сестрама са Косова, који су у тешкој материјалној ситуацији. Прије повратка у Бањалуку остало ми је још да уручим помоћ и дјеци из ОШ "Јован Цвијић" у Зубином Потоку  - казао је Мајкић.

Из Бањалуке је на Космет стигло око тону прехрамбених намирница,  хигијенских потрепштина  и школског прибора.

- Нешто од ове помоћи имали смо у залихама, највећи дио су дјеца скупила а помогла нам је и мјесна заједница Кочићев вијенац - рекао је Мајкић.

Мајкић је познат као велики хуманитарац, па је тако љетос пјешачио до манастира Острог промовишући хуманитарни број за Милану Гајић обољелу од Лафорине болести.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана