Ambulanta u Donjim Kolima pod krovom

V. P.
Ambulanta u Donjim Kolima pod krovom

Banjaluka - Grubi građevinski radovi i pokrivanje zajedničkog objekta ambulante i mjesne zajednice u Donjim Kolima su pri kraju.

Potvrdili su to u Odjeljenju za komunalne, stambene i poslove saobraćaja i dodali da su do sada završeni grubi građevinski radovi.

- Zadovoljni smo dinamikom radova i sve se odvija po planu. Očekujemo da objekat u kojem će biti ambulanta i kancelarija mjesne zajednice bude gotov u predviđenom roku, u aprilu iduće godine. Ugrađena je vanjska bravarija, razvedena elektro, vodovodna, kanalizaciona i grijna instalacija. Isto tako omalterisani su zidovi na cijelom objektu, urađena je podna glazura u prizemlju, izgrađena septička jama, urađen priključak za vodu na seoski vodovod te nasut plato oko objekta - rekli su u pomenutom odjeljenju.

Nisu mogli precizirati kada bi ambulanta mogla da primi prve pacijente.

- Po završetku radova slijedi opremanje objekta i nakon toga će biti pušten u rad - kazali  u ovom odjeljenju.

Kamen temeljac za izgradnju ovog objekta položen je u avgustu. Ukupna vrijednost projekta je 365.000 KM, a radove finansiraju Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite RS i grad. U ovoj ambulanti trebalo bi da bude registrovano više od 2.000 mještana. U protekloj deceniji izgrađeno je deset novih objekata ambulanti sa 27 novih ordinacija, a sanirano 55 postojećih.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana