Звездан Терзић, в.д. генералног секретара ФК Црвена звезда: Караџић нас гледа као да смо мали клуб

Дарко Пашагић
Звездан Терзић, в.д. генералног секретара ФК Црвена звезда: Караџић нас гледа као да смо мали клуб

Бањалука - Сукоб Црвене звезде са председником Фудбалског савеза Србије Томиславом Караџићем није од јуче и он траје неколико година пре мог доласка на "Маракану". Он ће трајати све док Караџић посматра Звезду исто као осталих 2.600 клубова у Србији.

Изјавио је то у петак вршилац дужности генералног секретара Фудбалског клуба Црвена звезда Звездан Терзић пред утакмицу са Борцем у Бањалуци.

Уз то он је имао велике замјерке на Караџићев рад у прошлом периоду, као и многобројне пропусте.

- Репрезентација Србије није отишла на последња два велика такмичења Европско првенство 2012. и Светско првенство ове године, што је Савез коштало више од 20 милиона евра. Уз све то исплаћивана су велика обештећења бившим селекторима Радомиру Антићу и Мирославу Ђукићу - додао је Терзић.

Жеља му је да Звезда има једнак третман као "црно-бијели" у ФСС.

- Без обзира на то ко наследи Караџића, залагаћемо се да Звезда не буде у предности над Партизаном. Нећу да кажем да је Партизан намештањем освојио шест титула у низу, али свима упада у очи тај податак. Уз то "црно-бели" су сваке године имали могућност да играју квалификације за Лигу шампиона и далеко већи број европских утакмица и зато су њихови играчи на тржишту постали далеко скупљи него наши - додао је Терзић.

Он је нагласио да је ситуација у Звезди и даље тешка, али није безизлазна.

- Дугови Звезде су око 50 милиона евра, што је тешко санирати и треба бити свјестан да је ситуација тешка. Звезда има огроман потенцијал, квалитет, армију навијача и надам се да ће наћи излаз. Сви очекују од нас да Звезда освоји титулу, али то нама није циљ. Најважније је да се екипа у идуће три до четири године стабилизује и да тада константно буде првак и учесник Лиге шампиона - казао је Терзић.

В. д. секретара "црвено-бијелих" негирао је писање београдских медија да је инвестиционом фонду познатог фудбалског менаџера Пинија Захавија понудио на продају тројицу фудбалера Предрага Рајковића, Вукашина Јовановића и Марка Грујића.

- У Лондону сам био на спортском семинару и та прича није тачна - кратко је прокоментарисао Терзић.

Гостовање у Бањалуци

- Пресрећан сам што је Звезда дошла у Бањалуку и ова пријатељска утакмица планирана је после мајских поплава, али није нађен термин да се раније реализује. Драго ми је што сам у Републици Српској, где се осећа велика присност са Звездом. Велики број навијача из Бањалуке и Републике Српске долази у Београд и ово је наша захвалност њима. Једино ми је жао што нисмо могли да дођемо у комплетном саставу - рекао је Терзић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана