Zimzograd 6. decembra otvara vrata

Sanja Amidžić
Zimzograd 6. decembra otvara vrata

Banjaluk - Moderno Hipo klizalište za djecu, bogata ponuda zabavnog parka i specijalno druženje sa Djedom Mrazom u "m:tel" snježno-svjetlosnoj kugli samo su neki od novih sadržaja koji će obogatiti ovogodišnji, drugi po redu, "Zimzograd".

Direktor Turističke organizacije grada Ostoja Barašin rekao je juče na konferenciji za novinare da će ovogodišnji "Zimzograd" početi nešto ranije nego lani.

- Zvanično otvaranje manifestacije je 6. decembra i ona će trajati do 6. januara iduće godine - kazao je Barašin. Otvaranje, kako je objasnio, je pomjereno jer su lani nakon božićnih praznika imali slabiju posjećenost.

- Siguran sam da ćemo novim konceptom i unapređenjem onoga što smo prošle godine započeli imati istinsku čaroliju u gradu. Ohrabreni smo podrškom, ne samo građana nego i Gradske uprave - rekao je Barašin. Istakao je da će se ove godine predstaviti znatno veći broj izlagača u odnosu na prošlu godinu.

- Na Trgu Krajine biće postavljeno više od 40 lijepo uređenih kućica koje će ponuditi neobičan izbor poklona i proizvoda - rekao je Barašin.

Direktor agencije "Mint" Milena Đekić je kazala da će brojni domaći i bendovi iz regiona ove godine publiku zabavljati na otvorenom.

- Već 11. decembra imamo zakazan koncert hrvatskog latino benda "Kubizmo" - precizirala je Đekićeva. Ona je dodala da će tokom trajanja manifestacije biti organizovane mnogobrojne humanitarne akcije.

- Ove godine bićemo dio jedne velike humanitarne akcije "Hrabrim srcima" u organizaciji Kabineta predsjednika Republike Srpske, gdje će izlagači i posjetioci imati priliku da telefonskim pozivom doniraju određeni iznos za pomoć - objasnila je Đekićeva i dodala da je "Zimzograd" u oktobru ove godine naselju Lauš poklonio igralište.

"Zimzograd" je i ove godine podržala kompanija "m:tel", koja je generalni sponzor ove manifestacije.

Koncerti

Svi koncerti koji budu organizovani u okviru ovogodišnjeg "Zimzograda" biće od 18 do 20 časova ili od 20 do 22 časa.

- Razlog za ovu odluku je da se u gradu ne stvara velika buka i gužva u noćnim časovima - rekli su organizatori.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana