Зимзоград 6. децембра отвара врата

Сања Амиџић
Зимзоград 6. децембра отвара врата

Бањалук - Модерно Хипо клизалиште за дјецу, богата понуда забавног парка и специјално дружење са Дједом Мразом у "м:тел" сњежно-свјетлосној кугли само су неки од нових садржаја који ће обогатити овогодишњи, други по реду, "Зимзоград".

Директор Туристичке организације града Остоја Барашин рекао је јуче на конференцији за новинаре да ће овогодишњи "Зимзоград" почети нешто раније него лани.

- Званично отварање манифестације је 6. децембра и она ће трајати до 6. јануара идуће године - казао је Барашин. Отварање, како је објаснио, је помјерено јер су лани након божићних празника имали слабију посјећеност.

- Сигуран сам да ћемо новим концептом и унапређењем онога што смо прошле године започели имати истинску чаролију у граду. Охрабрени смо подршком, не само грађана него и Градске управе - рекао је Барашин. Истакао је да ће се ове године представити знатно већи број излагача у односу на прошлу годину.

- На Тргу Крајине биће постављено више од 40 лијепо уређених кућица које ће понудити необичан избор поклона и производа - рекао је Барашин.

Директор агенције "Минт" Милена Ђекић је казала да ће бројни домаћи и бендови из региона ове године публику забављати на отвореном.

- Већ 11. децембра имамо заказан концерт хрватског латино бенда "Кубизмо" - прецизирала је Ђекићева. Она је додала да ће током трајања манифестације бити организоване многобројне хуманитарне акције.

- Ове године бићемо дио једне велике хуманитарне акције "Храбрим срцима" у организацији Кабинета предсједника Републике Српске, гдје ће излагачи и посјетиоци имати прилику да телефонским позивом донирају одређени износ за помоћ - објаснила је Ђекићева и додала да је "Зимзоград" у октобру ове године насељу Лауш поклонио игралиште.

"Зимзоград" је и ове године подржала компанија "м:тел", која је генерални спонзор ове манифестације.

Концерти

Сви концерти који буду организовани у оквиру овогодишњег "Зимзограда" биће од 18 до 20 часова или од 20 до 22 часа.

- Разлог за ову одлуку је да се у граду не ствара велика бука и гужва у ноћним часовима - рекли су организатори.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана