Zimske službe spremne za snijeg

Danijela Stokanić
Zimske službe spremne za snijeg

Banjaluka - Iako zimska služba zvanično počinje da radi 15. novembra, preduzeća koja će ove zime čistiti i održavati saobraćajnice spremno dočekuju snijeg kojeg su meteorolozi najavili u ovoj sedmici.

- Preduzećima koja će u narednih nekoliko mjeseci održavati gradske ulice juče je izdato naređenje da u slučaju snježnih padavina počnu da rade - rekao je "Glasu Srpske" načelnik Odjeljenja za komunalne i stambene poslove i poslove saobraćaja Zoran Novaković.

- Ista preduzeća će raditi na ovim poslovima kao i prošle godine. Abrazivni materijal i so su obezbijeđeni - naglasio je Novaković.

Iz preduzeća "Čistoća", koje već duži niz godina radi na održavanju i čišćenju gradskih ulica, kažu da je sve spremno za prve pahulje.

- Ovo preduzeće je, kad je u pitanju zimsko održavanje grada, zaduženo za prvo i drugo gradsko područje. Što se tiče operative, u potpunosti smo spremni, dok abrazivnog materijala nemamo dovoljno za cijelu zimsku sezonu - rekao je direktor ovog preduzeća Aleksandar Bajić.

Šef tehničke pripreme u preduzeću "Eko-euro tim" Radosav Čubrilović rekao je da je sve spremno za početak nove sezone.

- Abrazivnog materijala za sada imamo dovoljno, a od prošle godine nam je ostalo i nešto soli. S obzirom na to da je snijeg najavljen ovih dana, već smo postavili i mašine za čišćenje snijega na pojedinim mjestima - kazao je Čubrilović. Dodao je da će ekipe ovog preduzeća ove zime čistiti i održavati ulice od mosta u Karanovcu, preko desne obale Vrbasa pa sve do Slatine, kao i dio četvrte zone grada.

Preduzeće "Mrkonjić putevi" i ove godine će čistiti i održavati magistralne i regionalne puteve, uključujući i dio puta od naselja Srpske toplice preko Kola i Stričića do Čađavice.

- S obzirom na to da je osnovna djelatnost ovog preduzeća održavanje i čišćenje puteva, mi smo spremni i u ljetnom periodu, a kamoli sad. Raspolažemo dovoljnim brojem ljudi, mehanizacije i potrebnom količinom soli i abrazivnog materijala - rekao je direktor ovog preduzeća Trivun Milanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana