Зимска чаролија за све генерације

Весна Поповић, Милош Васиљевић
Зимска чаролија за све генерације

Бањалука - Зимска чаролија донијела је ове године у „Зимзоград“ мноштво забаве за све генерације које ће 30 дана имати прилику да уживају у разноврсности хране, слаткиша, пића и музике.

Ова манифестација, која се по пети пут одржава на Тргу Крајине, отворила је врата 1. децембра, а забава је под десетинама хиљада лампица и свјетлосних ефеката загарантована све до 2. јануара идуће године.

Као и претходних година кућице „Зимзограда“ крију понешто за све генерације и различите укусе.

Различите слатке и слане ђаконије су изазов за посјетиоце, а за оне који воле слаткише и кућица „Слатка тајна“ нуди богатство укуса у виду лизалица, пралина, чоколадица…

- Четврту годину у „Зимзограду“ имамо широку понуду кондиторских производа. Највише нам се обрадују малишани који су најчешће муштерије и којима родитељи не могу одбити ниједну жељу - рекла је продавачица у овој „слаткој“ кућици.

Мирис сувог и димљеног меса, као и различитих сирева, шири се из кућице „Пршутићи“.

- Омиљени производи посјетилаца су до сада били височка печеница, суџук, те височка стеља, а вјерујем да ће тако вити и ове године. Сир који имамо у понуди је из домаће производње из Босанског Петровца - рекао је продавац Саудин Плавчић.

Поред сувомеснатих производа посјетиоци на више локација могу да уживају у роштиљу, али и богатој понуди сендвича.

Након ћевапа и пљескавица, посјетиоци пиво могу да попију на више локација у „Зимзограду“, а када је хладно могу се угријати и куваним вином и ракијом.

У улици шаренила мириса и укуса неизоставна је и кућица посвећена кафи, гдје посјетиоци уз бесплатну топлу шољицу овог напитка могу да предахну, али и сагледају богату понуду арома црног напитка.

За љубитеље игара на срећу једна од овогодишњих новина у „Зимзограду“ је и „Моцарт бар“, гдје се посјетиоци могу регистровати за онлајн клађење, а недалеко је и кућица „Лутрије РС, с мноштвом срећки.

Поред кућица, зимску идилу употпунили су и штандови који нуде различите рукотворине, сувенире, те производе домаће радиности. На њима посјетиоци могу да купе рекламне шоље, шалове са симболима града и спортских клубова, резбарије од дрвета, љековите препарате на бази меда и многе друге производе.

Доброј забави и расположењу у „Зимзограду“ допринијеће ди-џејеви, тамбураши, саксофонисти, дуо и трио састави, а који ће наступати сваки радни дан од 17 часова. Викендом ће посјетиоци од 18 часова моћи да уживају у звуковима Зимзоградских тамбураша.

За тинејџере је предвиђено гостовање популарних „јутјубера“, а јуче је своје идоле Муђу и Ћалета дошло да види око 2.000 тинејџера, који су у дугим редовима чекали аутограме и фотографисање са њима.

„Fanta Meet-up“ угостиће до краја децембра и друге тинејџерске звијезде попут Јасерштајна, Марије Жежељ, Звогња, Давора Гербуса и Јане Дачовић.

„Зимзоград“ је у сарадњи са градом и Туристичком организацијом организовала агенција „Минт“, а директорица те агенције Милена Мијатовић истиче да је овогодишња понуда јединствена.

  • Потрудили смо се да задовољимо чуло укуса и мириса са више од 60 излагача из цијеле БиХ, али и програмом који ће бити једнако интересантан дјеци и одраслима. Не сумњамо да ћемо и ове године забиљежити рекордну посјећеност и да ће Бањалука бити стављена на регионалну мапу дешавања - нагласила је Мијатовићева.

Забавни парк

Понуда за најмлађе није ограничена само на слаткише, већ су има на располагању и мини-забавни парк и клизалиште. Аутиће, вртуљке и мини-рингишпил могу наћи између Трга Крајине и Тржнице, док је клизалиште постављено у парку „Петар Кочић“. На Тргу је и неизоставна кућица за фотографисање са Дједа Мразом.

Цијене хране и пића:

кувана ракија 1 - 1,50 КМ

кувано вино 2 - 2,50 КМ

пиво конзерва 2 КМ

пиво точено 2 КМ

вода 1,5 КМ

кафа 1,5 КМ

1 кг сира 12 - 18 КМ

сушено говеђе месо 12 - 25 КМ

сушена јаретина 25 КМ

1 кг меда од 12 КМ

пралине 1 - 2 КМ

лизалице 0,50 - 1 КМ

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана