Зелени вир добија камеру

Данијела Стоканић
Зелени вир добија камеру

Бањалука - Мјештани насеља Зелени вир ускоро ће добити стационарну камеру на једној од три критичне локације, а све с циљем побољшања стања безбједности саобраћаја у овом дијелу града.

Потпредсједник Савјета МЗ Врбања Бранко Милинковић је рекао да најављеног протеста грађана сутра неће бити, јер су надлежни испунили обећање.

- Из МУП-а РС јуче су ме писмено обавијестили да су камере поручене, те да ће у наредном периоду бити и постављене - казао је Милинковић.

Додао је да је овако брзо реаговање надлежних вјероватно резултат чињенице да је саобраћајна полиција, која је у овом насељу присутна од почетка школске године, за првих 15 дана евидентирала 74 прекршаја прекорачења брзине.

- Од укупних прекршаја прекорачења брзине 57 возача је прекорачило брзину за 10-20 километара на час. На основу ових података саобраћајне полиције Зелени вир је једно од најугроженијих мјеста у РС, по питању саобраћаја, које ће добити радар - рекао је Милинковић.

Из МУП-а РС су нам потврдили да су на захтјев мјештана насеља Зелени вир да се на магистралном путу Бањалука - Котор Варош побољша безбједност свих учесника у саобраћају предузели мјере из своје надлежности.

- Након што је обезбијеђен новац, покренута је процедура за набавку 14 мобилних радара. У поновљеном поступку планирана је набавка још 20, што укупно чини 34 мобилна радара за РС - саопштено је из МУП-а РС.

Из МУП-а РС подсјећају да је у овом дијелу града обезбијеђено и присуство полицијских службеника 24 часа дневно, са основним задатком контроле поштовања брзине кретања возила на спорној дионици пута.

Питање безбједности учесника у саобраћају, као и поштовања саобраћајних прописа није у надлежности само МУП-а РС. За побољшање стања у овој области неопходно је интензивније ангажовање свих у дијеловима из својих надлежности.

Мајка

Марицу Јокић из Зеленог вира обрадовала је вијест да ће ускоро бити постављена камера у овом мјесту.

- Свакодневно страхујем за безбједност своје дјеце када прелазе улицу, јер возила само јурцају - казала је Јокићева.

Нагласила је да су пјешачки прелази удаљени један од другог и по километар.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана