Због страха од манијака појачан полицијски надзор код ОШ Бранко Ћопић

nezavisne.com
Због страха од манијака појачан полицијски надзор код ОШ Бранко Ћопић

Бањалука - Након информације да се у кућу код Основне школе „Бранко Ћопић“, у бањалучком насељу Борик, наводно доселио мушкарац који је хапшен због узнемиравања дјевојчица, из те школе кажу да су о свему обавијестили полицију, која им је обећала појачан надзор.

Све је почело када су родитељи у Вибер групи почели дијелити информацију да се у кућу поред саме школе доселио, како се наводи, осуђени педофил који је скоро изашао из затвора, гдје је био због напада на дјевојчице.

„Немојте ме погрешно разумјети, тај човјек има право да живи гдје хоће, али је симптоматично да се човјек који је недавно одлежао казну због злостављања дјеце настани директно уз основну школу“, стоји у поруци која кружи међу родитељима ученика Основне школе „Бранко Ћопић“.

Бранислава Пејашиновић, директор те школе, наводи да јој је члан Савјета родитеља пренио информацију да се човјек који је хапшен због пресретања и узнемиравања дјевојчица доселио у близину школе.

„Заиста немам сигурне информације да је то истина, али одмах по сазнању сам обавестила полицију о томе и затражила појачану контролу око школе. Добила сам одговор да ће они у складу са својим могућностима појачати надзор око школе“, рекла је Пејашиновићева за „Независне“.

Додала је да ће већ данас представници надлежне полицијске станице доћи у школу да поразговарају о овој ситуацији и можда одреде даље активности.

„Ми заиста нисмо имали пријављен случај узнемиравања наших ученика, али свакако да треба сви да будемо опрезни. Зато сам сматрала важним да одмах о томе обавестим полицију“, казала је Пејашиновићева. Додала је да је овај догађај узнемирио родитеље, у чему их разумије, с обзиром на то да је прошле године у медијима објављивано да је тај човјек узнемиравао дјевојчице.

„Али исто тако мислим да је јако важно да не уносимо панику. Свакако да треба да будемо опрезни“, нагласила је Пејашиновићева.

Из полиције нам је речено да ће полицајци, као и до сада, током обављања редовних послова и задатака обилазити васпитно-образовне установе.

Када је ријеч о мушкарцу за којег родитељи тврде да се, наводно, доселио у кућу поред школе, за њега је почетком прошле године објављено да је ухапшен због педофилије, односно сумње да је готово двије године пресретао ученице основних школа и показивао им порнографске фотографије.

Наводно је пресретао и узнемиравао ученице у доби од осам до десет година. Полицији су тада, како је објављено, само два случаја службено пријављена, а још три су накнадно откривена. Конкретно, теретили су га да је на различитим локацијама у близини двије школе пресрео пет дјевојчица приликом одласка или повратка из школе.  Сакрио би се у близини школе и када би примијетио дјевојчице без родитеља, прилазио би им уз изговор да познаје њиховог оца и да има неке његове ЦД-ове, те им показивао порнографију и позивао их да иду с њим.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана