Жалбе коче редовно одржавање игралишта

nezavisne.com
Жалбе коче редовно одржавање игралишта

Бањалука - Санација дјечјих и спортских игралишта, надстрешница на аутобуским стајалиштима и остале комуналне опреме ове године се не ради у склопу редовног одржавања, јер јавна набавка за избор извођача скоро девет мјесеци чека коначан исход због жалби извођача.

Одржавање комуналне опреме ове године изводи се у оквиру уговора за хитне санације оштећених дјечјих игралишта, надстрешница на аутобуским стајалиштима и поправку стубића.

“Иначе, ови се радови изводе у оквиру одржавања комуналне опреме. Међутим, та јавна набавка је и даље у процедури због жалби које су извођачи на набавку упутили Канцеларији за разматрање жалби БиХ”, рекли су у Градској управи.

Петар Билчар, начелник Одјељења за комуналне послове, рекао је да је тренутно у току друга жалба.

Билчар истиче да ово није једина набавка која траје дуго, подсјећајући на јавну набавку за мјерење буке и аерозагађења, која је трајала годину дана из истог разлога.

“Понавља се иста ситуација у којој због међусобних свађа извођача сви трпе - и град и грађани”, нагласио је Билчар.

У Градској управи су истакли да је јавна набавка објављена 22. фебруара на порталу Агенције за јавне набавке и додали да су се на њу јавила четири понуђача.

“Предвиђено је закључење оквирног споразума на двије године, а процијењена вриједност оквирног споразума износи 128.205,10 КМ без ПДВ-а”, рекли су у Градској управи.

Билчар је казао да ресорно одјељење у међувремену врши само хитне поправке поломљених и уништених реквизита на дјечјим и спортским игралиштима на подручју града.

“Поправљени су оштећени реквизити за игру на дјечјем игралишту у насељу Алеја центар. Поправљена је сједалица на клацкалици и једна љуљашка, а друга је украдена”, рекао је Билчар.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана