Бањалука: Закупљена свака трећа гаража

Весна Поповић
Бањалука: Закупљена свака трећа гаража

Бањалука - Град је од понуђене 83 гараже у закуп издао 30 од којих очекују мјесечни приход од 1.928,59 КМ, потврдили су у Градској у прави.

- За преостале 53 гараже које су биле на лицитацији је пристигла једна или ниједна понуда - објаснили су у Градској управи и додали да ће предметне гараже, чији су они власници, бити поново понуђене у закуп.

- Након спроведеног поступка по објављеном огласу о издавању у закуп 83 гараже, за 30 закупаца, који су били најповољнији понуђачи је закључен уговор  о закупу гараже - рекли су у Градској управи. Појаснили су да се уговор о закупу гаража закључује на неодређено вријеме.

Навели су да је град  по основу издавања у закуп гаража у 2013. години остварио приход од 312.541,78 КМ а у првих девет мјесеци ове године  217.148,38 КМ. У извјештају о раду градоначелника и Градске управе из 2013. године је наведено да је продат један пословни простор и 168 гаража, на којима је град власник. Остварен је приход од 1,86 милиона КМ, од чега је 770.000 КМ готовина, а остало су обвезнице.

Одлуку о расписивању овог огласа донијела је Скупштина града на 18. засједању у марту, док су заинтересовани могли слати понуде од 11 до 21. јула. Почетне цијене закупнине зависиле су од квадратуре гараже, а најнижа почетна цијена је била 23 КМ, а највиша 55,20 КМ. Понуђене гараже се налазе у улицама  Кордунашкој, Вилсоновој, Гаврила Принципа, Драге Малића, Војислава Кецмановића, Јанка Веселиновића, Јована Јанчића, Кнежопољској, Козарској, Милана Тепића, Раде Врањешевић, Масариковој, Патријарха Арсенија Чарнојевића, Мајке Кнежопољке, Манастира Грачанице, Сименуна Ђака, Саничких жетелаца, Царице Милице, Тараса Шевченка, Равногорској, Симе Матавуља, те у КГК Старчевица.

Једна Бањалучанка која је била заинтересована за закуп гаража рекла је да је одустала од давања понуде, након што је погледала неколико понуђених гаража.

-  Квадратура понуђених простора у мојој близини била је премала - објаснила је ова грађанка која није жељела да се представи.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана