Забрана употребе висећег моста у Пријечанима

Срна
Забрана употребе висећег моста у Пријечанима

Бањалука - Градска управа Бањалуке донијела је рјешење о забрани употребе новоизграђеног висећег моста у бањалучком насељу Пријечани док се не отклоне сви недостаци, саопштио је вршилац дужности градског начелника за комуналне и стамбене послове и послове саобраћаја Славиша Сандић.

"Употреба моста у садашњем стању недопустива је јер представља опасност по пјешаке и учеснике у саобраћају", изјавио је Сандић данас новинарима у Бањалуци.


Он је рекао да су на мосту постављене физичке запреке и одговарајућа саобраћајна сигнализација.

Сандић је подсјетио да је 11. новембра покушано пробно испитивање висећег моста у Пријечанима које није дало очекиване резултате, наводећи да је ради рјешавања ове ситуације до сада одржано низ састанака са представницима извођача радова и пројектаната.

"Извођач радова на мосту се обавезао на прошлом састанку да ће ангажовати независног консултанта који ће дати свој налаз и мишљење о цијелом пројекту, а с друге стране пројектанти сматрају да је извођач радова одговоран за пропусте у извођењу и најављује своју независну експертизу којим ће то и доказати", истакао је Сандић.

Он је рекао да је експертска анализа моста показала да је дошло до грешака у пројектовању и да је то разлог због чега мост не може бити у функцији. Сандић је рекао да му није познато када ће висећи мост у Пријечанима бити у функцији.

"Почетком идуће седмице тражићемо састанак са одговорнима у Министарству пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске да видимо одредбе уговора који су жВоде Српскеж потписале са извођачем радова предузећем жНискоградњаж", најавио је Сандић.

Он је додао да се може очекивати да "Воде Српске" туже извођача радова.

Стари висећи мост у Пријечанима срушен је за вријеме поплава у мају 2014. године и његова обнова била је један од приоритета градских власти, а финансирање су преузеле "Воде Српске" средствима Фонда солидарности.

Вриједност моста је 402.000 КМ. Радови су почели у мају 2015. и тада је најављено да ће бити завршени за 90 дана.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана