За стипендије студената и средњошколаца Бањалука издваја 1,6 милиона КМ

Срна
За стипендије студената и средњошколаца Бањалука издваја 1,6 милиона КМ

Бањалука - За стипендирање ученика средњих школа и редовних студената првог циклуса на високошколским установама у наредној школској години планирано је да буде издвојено 1,6 милиона КМ.

“Појединачни износи стипендија остали су непромијењени и износе 80 КМ за ученике и 130 КМ за студенте по основу социјалног статуса и успјеха у школи односно студију, а за дефицитарна занимања утврђени су износи од 160 КМ за ученике и 250 КМ за студенте”, рекли су у Градској управи.

Додали су да су овом одлуком дефинисана и дефицитарна занимања за ученике средњих школа, а то су варилац, каменорезац и техничар моделар обуће.

За студенте то су дипломирани професор математике и информатике, дипломирани професор физике и дипломирани инжењер електротехнике.

“Ово је наведено у Одлуци о утврђивању висине средстава за стипендирање ученика и студената из буџета гада, висини стипендија, дефицитарним и суфицитарним занимањима за школску/академску 2018/2019. годину, која је усвојена на сједници Скупштине града одржаној 30. и 31. маја”, рекли су у Градској управи.

Иначе, град у школској 2017/2018. години стипендира 1.194 ученика и 318 студената.

Стипендије се исплаћују планираном динамиком у десет једнаких рата.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана