Za izgradnju novih vodovoda na području Banjaluke 700.000 KM

Srna
Za izgradnju novih vodovoda na području Banjaluke 700.000 KM

Banjaluka - Za izgradnju vodovodne mreže na gradskom području Banjaluke u 2018. godini iz gradskog budžeta biće izvojeno 700.000 KM u okviru planova za razvoj komunalne infrastrukture.

Iz Odjeljenja za komunalne poslove navedeno je da je programom za ovu godinu predviđen milion KM za završetak primarne faze "Crnog vrela" i ulazak u prvi podsistem "Zvijezda".


"Trenutno su u toku radovi na zatvaranju objekta fabrike vode postavljanjem zidnih panela, a potom i krovnih. U proteklom mjesecu su rađene i elektro instalacije unutar objekta pumpne stanice za podsisteme žZvijezdaž i žBronzani majdanž", navode iz resornog odjeljenja.

Kada se objekat filter postrojenja zatvori panelima, pristupiće se ugradnji opreme i instalacija unutar objekta.

Ovaj najveći projekat iz oblasti vodosnabdijevanja - nastavak izgradnje primarnog vodovodnog sistema "Crno vrelož - trebalo bi da obezbijedi stabilno snabdijevanje vodom za 20.000 stanovnika rubnih dijelova Banjaluke i Prijedora. Radovi će se odvijati po fazama.

Kada je riječ o 2017. godini, izgrađeno je oko 4,5 kilometara nove vodovodne mreže na gradskom i prigradskom području.

"Na više lokacija privode se kraju radovi započeti u 2017. godini, s tim da su prošle sedmice uvedeni izvođači u posao u ulicama Božidara Adžije i Filipa Fiće Kljajića", sopšteno je iz resornog odjeljenja.

U ovom odjeljenju uskoro očekuju i potpisivanje ugovora za gradnju novih vodovoda, i to u Ulici Blagoja Parovića, te u zaseocima Kneževići i Talići u Piskavici.

"Ove radove izvodićemo početkom građevinske sezone, a njihova vrijednost je oko 100.000 KM", navode iz Odjeljenja.

Od radova iz programa iz 2017. godine, a koji ulaze u završnu fazu je izgradnja dva kraka vodovoda ukupne dužine 317 metara u ulicama Franca Šuberta i Đorđa Jovetića.

Izvođač radova je preduzeće "Hidrosplet" iz Laktaša, a vrijednost radova, čiji se završetak očekuje polovinom januara, iznosi 31.100 KM.

"Uskoro bi trebalo da bude završen i vodovod u Ulici Aleksandra Prvog Karađorđevića u dužini od 380 metara, čija je vrijednost 39.644 KM. Radovi se izvode i u Ulici braće Miletić, koji predstavljaju prvu fazu konačnog rješenja vodosnabdijevanja potrošača na ovom području", naglašava se u saopštenju.

Ovi radovi podrazumijevaju izgradnju dovodnog cjevovoda od priključka do pumpne stanice, te izgradnju pumpne stanice i rezervoara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana