Vrtić Pčelica u Banjaluci dobija novu stolariju

Vesna Popović
Vrtić Pčelica u Banjaluci dobija novu stolariju

Banjaluka - Kompanija "Milbauer" finansiraće zamjenu trošne stolarije na vrtiću "Pčelica" koja je stara više od 30 godina, čime će biti stvoreni bolji uslovi za boravak mališana.

Ugovor o donaciji juče su potpisali gradonačelnik Igor Radojičić i potpredsjednik kompanije Ivan Malić.

- Grad na ovaj način nastavlja saradnju sa društveno odgovornim kompanijama koje učestvuju u raznim projektima Gradske uprave. Sve dosadašnje donacije odnosile su se prvenstveno na djecu i porodicu. Poklon "Milbauera" iskoristićemo za zamjenu i rekonstrukciju stolarije u vrtiću "Pčelica", gdje uslovi za djecu nisu dobri, pogotovo tokom zime - kazao je Radojičić.

Dodao je da je ove godine jedan od prioriteta gradskih vlasti  povećanje kapaciteta za smještaj mališana. 

- Za te namjene planiramo da osposobimo do jeseni po jedan objekat u naseljima Rosulje, Starčevica i Obilićevo, a rekonstrukcija i opremanje će se finansirati sredstvima grada i kroz donacije - kazao je Radojičić i  dodao da će u tim vrtićima biti obezbijeđeno mjesto za oko 150 mališana.

Napomenuo je da se ove godine nastavlja i akcija izgradnje igrališta u saradnji sa društveno odgovornim kompanijama, te da imaju dogovore za gradnju šest novih.

Govoreći o aktuelnim temama, Radojičić je najavio da bi do kraja ljeta trebalo da bude pripremljena strategija razvoja grada za period 2018-2027. godine.

- Imamo završenu situacionu analizu i pripremljene strateške fokuse, viziju i ciljeve. Sad treba razrađivati dalje sektorske politike. Naš je cilj i želja da do ljeta imamo pripremljen dokument -  rekao je Radojičić.

Marketing menadžer kompanije "Milbauer" Vedran Francuz rekao je da su ovom donacijom željeli da promovišu zdrave vrijednosti u društvenoj zajednici.

- Nije nam prvi put da pokazujemo odgovornost prema zajednici u kojoj živimo. Vjerujemo da je potpisivanje ovog ugovora samo početak jednog čvrstog i dugotrajnog partnerstva - naglasio je Francuz.

Vrijednost donacije je 15.000 KM. 

Toplana

Igor Radojičić je rekao da je iz medija saznao za krivičnu prijavu protiv predsjednika Skupštine akcionara, predstavnika kapitala grada i uprave stare "Toplane".

- Od početka cijelog projekta sudaramo se sa naftnim lobijem koji se opire novoj toplani. Razlog za to su stotine miliona maraka koje su igri - kazao je Radojičić.

Dodao je da je dio opozicionih odbornika podnio inicijativu Ustavnom sudu RS za ocjenu zakonitosti i ustavnosti odluka Skupštine grada u vezi sa isporukom toplotne energije.

- Oni su se opredijelili za borbu jer idu izbori. Siguran sam da će obje odluke Skupštine grada proći na Ustavnom sudu - kazao je Radojičić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana