Vodu dobilo više ulica

Danijela Stokanić
Vodu dobilo više ulica

Banjaluka - U više ulica završena je izgradnja vodovodne mreže, u koju je grad uložio 225.358 maraka.

Prema podacima Odjeljenja za komunalne i stambene poslove i poslove saobraćaja, najviše vodovodne mreže izgrađeno je u naselju Česma, za drugu visinsku zonu, u dužni od 1,2 kilometra.

- Vodovodna mreža u dužni od pola kilometra izgrađena je u ogranku Kuljanske ulice - saopšteno je iz Gradske uprave.

Dodaje se da je završena i izgradnja sekundarne vodovodne mreže prve visinske zone u Maloj ulici u Srpskom Milanovcu, sekundarne mreže u ulici Bose Živković, u ogranku ulice Blagoja Parovića i u ulici Dušana i Vlade Kopanje.

- Sekundarna vodovodna mreža urađena je i u dva ogranka u ulici Zore Kovačević, kao i u Kosovskoj ulici, u ulici Marka Lipovca i u ogranku u ulici Novaka Pivaševića - navode iz Gradske uprave. Istakli su da bi do kraja godine trebalo da počne i izgradnja sekundarne vodovodne mreže u MZ Donja Piskavica, u naseljima Zrnići i Ševe, za šta je u toku procedura javne nabavke za izbor najpovoljnijeg izvođača radova.

Predsjednik Savjeta MZ Česma Miladin Maličević rekao je da je ostalo još nešto malo da bi kompletna vodovodna mreža za drugu visinsku zonu u ovom naselju bila završena.

- Očekujemo da će se u budžetu grada za iduću godinu naći nešto novca i za nastavak izgradnje vodovodne mreže za ovo naselje, koje ima četiri visinske zone - kazao je Maličević i dodao da se nada da će do kraja godine biti puštena voda domaćinstvima u dijelu naselja u kojem je izgrađen kilometar ovog vodovoda.

Predsjednik Savjeta MZ Piskavica Nenad Šibarević je kazao da će izgradnjom sekundarne vodovodne mreže u pomenutim zaseocima biti 95 odsto riješen problem snabdijevanja vodom u ovom selu.

- Izvođači radova ovih dana treba da počnu sa izgradnjom vodovodne mreže, te ovim uspješno završavamo sve ono što smo zajedno sa Skupštinom grada planirali da uradimo u ovoj godini - rekao je Šibarević i dodao da će ovim vodu dobiti 150 domaćinstava.

Istakao je da će još oko 30 domaćinstava u selu ostati bez vode, ali uglavnom je riječ o višim zonama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana