Воду добија 160 домаћинстава у Стричићима

Сања Амиџић
Воду добија 160 домаћинстава у Стричићима

Бањалука - Изградња примарне водоводне мреже у мјесној заједници Стричићи биће завршена у наредних десет дана, а реализацијом овог пројекта воду ће добити више од 160 домаћинстава.

Рекао је ово предсједник Савјета мјесне заједнице Стричићи Златко Сладојевић и додао да ће домаћинства воду добити почетком октобра.

- Водоводне цијеви су постављене. Остало је још да буду урађени шахтови према засеоцима Дујаковци и Локвари, као и постављање бустер станица према Горњим Лусићима - казао је Сладојевић.

Он је додао да ће завршетком ове водоводне мреже воду добити засеоци Вулини, Локвари, Дујаковци, Пајићи, Дулићи, Сладојевићи и Лусићи.

- Пуштањем воде у ова насеља комплетна мјесна заједница Стричићи биће снабдјевена водом - рекао је Сладојевић.

Међутим, вода ипак још неће стићи до четири домаћинства у засеоку Дубица.

- Проблем нам прави то што су куће на вишој надморској висини од базена са којих добијамо воду и пумпе је не могу избацивати - казао је Сладојевић и додао да је проблем и то што су куће од примарне водоводне мреже удаљене око пет километара па се морају радити дуги ископи.

Директор Центра за развој и унапређење села Миленко Шарић рекао је да је за изградњу ове водоводне мреже уложена 615.961 марка.

- Радови теку по плану и све ће бити спремно за пуштање воде до краја мјесеца - рекао је Шарић.

Он је додао да су за потребе овог подсистема изграђени резервоар и потисна станица, те прикључени цјевоводи и појаснио да је поменута дистрибутивна мрежа дуга 23 километра.

- Извођач радова је предузеће "Радис" из Источног Сарајева - рекао је Шарић.

Мјештани стричићких заселака не могу да вјерују да ће ускоро добити воду у својим кућама.

- Ово је за сваку похвалу. Од када знамо за себе, воду користимо са бунара и оближњих извора. Сада ће нам бити много лакше - казали су мјештани.

Путеви

Предсједник Савјета мјесне заједнице Стричићи Златко Сладојевић рекао је да до краја године очекују 500 кубика материјала за пресипање макадамских путева у овом насељу.

- У нашем мјесту укупно имамо око 50 километара макадамских путева, тако да ћемо тим материјалом успјети да  санирамо ударне рупе - казао је Сладојевић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана