Водовод и канализација заједничке жеље бањалучких мјесних заједница

  Водовод и канализација заједничке жеље бањалучких мјесних заједница 14.08.2018 13:09 | Весна Поповић

Бањалука - Водоводна и канализациона мрежа, као и боља инфраструктура на врху су жеља и потреба становника мјесних заједница, а са рјешавањем ових проблема градске власти би требало да се ухвате у коштац идуће године.

Одјељење за комуналне послове затражило је од савјета свих 57 мјесних заједница да до сутра доставе по три приједлога којима дају приоритет.

- Подаци о овим приоритетима послужиће у изради буџета града за 2019. годину - навели су из ресорног одјељења.

Предсједник Савјета МЗ Верићи Славиша Вучковац је рекао да је главно да буде ријешено питање снабдијевања водом.

- Добар дио МЗ није обухваћен градским водоводом, већ локалним водоводима па у љетном периоду долази до редукција. Предложили смо да се гради мрежа за Гајиће, Радуље, Миловановиће и Талиће, што је око осам километара водовода - рекао је Вучковац.

Предсједник Савјета МЗ Бистрица Жељко Ковачевић рекао је да још нису доставили списак приоритета, али да ће то урадити до назначеног рока.

- Бистрица нема канализацију, што је хронични проблем свих сеоских подручја. Приликом састављања листе приоритета ипак ћемо се концентрисати на она питања која би могла бити лакше ријешена. Међу њима је сигурно важно питање снабдијевања водом. Имамо два локална водовода са којих се снабдијевамо водом, а који су недовољни у сушном периоду. Једини начин да то буде ријешено је кроз пројекат регионалног водовода “Црно врело” - рекао је Ковачевић и додао да је врло значајна и изградња расвјете.

У Дракулићу су највећи проблеми управо недостатак водоводне и канализационе мреже.

- Мјесна заједница је густо насељена, а више од пола насеља нема канализацију. У складу с тим смо и формирали приоритете и предложили да у краку улице 7. фебруара буду замијењене азбестне водоводне цијеви те да се настави изградња канализације у улици Голуба Бабића - рекао је предсједник Савјета те МЗ Жељко Дојчиновић.

О путевима у септембру

Начелник Одјељења за саобраћај и путеве Славиша Сандић рекао је да ће у септембру затражити од мјесних заједница податке о приоритетима за рјешавање проблема путне мреже у 2019. години.

- Према прелиминарним процјенама, догодине ћемо имати свега девет милиона за одржавање и инвестиције. У 2018. години смо имали 16 милиона КМ, а то укључује редовна буџетска средства, суфицит и емисију обвезница - рекао је Сандић.© Глас Српске 2012 ISSN 2303-7385 | Импресум | Маркетинг | Контакт | Латиница | Ћирилица