Voće i povrće na Tržnici zdravo

Nezavisne novine
Voće i povrće na Tržnici zdravo

Banjaluka - Voće i povrće sa "Tržnice" je bezbjedno za ishranu ljudi, potvrdili su rezultati laboratorijskih analiza uzetih uzoraka svježeg voća i povrća.

Kontrola je urađena po nalogu Odjeljenja za inspekcijske poslove.

"Inspektori za hranu, pored svakodnevne kontrole ispravnosti i kvaliteta prehrambenih proizvoda, kako u proizvodnji, tako i u prometu, vrše posebnu kontrolu kvaliteta sezonskih prehrambenih proizvoda", rekao je Janko Kecman, v.d. načelnika Odjeljenja za inspekcijske poslove.

Dodao je da su da inspektori proteklih dana vršili kontrolu kvaliteta prehrambenih proizvoda na "Tržnici", a poseban akcenat stavljen je na kontrolu kvaliteta svježeg voća i povrća.

"Pored inspekcijske kontrole uslova prometa ovih prehrambenih proizvoda, zajedno sa predstavnicima JZU Institut za javno zdravstvo izvršeno je uzorkovanje mladog luka, špinata, paradajza, svježeg kupusa, jabuka i krušaka. Uzorci hrane su dostavljeni na analizu u Institut", rekao je Kecman.

Pojasnio je da je zahtjev inspektora bio da se prilikom analize uzetih uzoraka prehrambenih proizvoda utvrdi nivo ostataka pesticida u njima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana