Воће и поврће на Тржници здраво

Nezavisne novine
Воће и поврће на Тржници здраво

Бањалука - Воће и поврће са "Тржнице" је безбједно за исхрану људи, потврдили су резултати лабораторијских анализа узетих узорака свјежег воћа и поврћа.

Контрола је урађена по налогу Одјељења за инспекцијске послове.

"Инспектори за храну, поред свакодневне контроле исправности и квалитета прехрамбених производа, како у производњи, тако и у промету, врше посебну контролу квалитета сезонских прехрамбених производа", рекао је Јанко Кецман, в.д. начелника Одјељења за инспекцијске послове.

Додао је да су да инспектори протеклих дана вршили контролу квалитета прехрамбених производа на "Тржници", а посебан акценат стављен је на контролу квалитета свјежег воћа и поврћа.

"Поред инспекцијске контроле услова промета ових прехрамбених производа, заједно са представницима ЈЗУ Институт за јавно здравство извршено је узорковање младог лука, шпината, парадајза, свјежег купуса, јабука и крушака. Узорци хране су достављени на анализу у Институт", рекао је Кецман.

Појаснио је да је захтјев инспектора био да се приликом анализе узетих узорака прехрамбених производа утврди ниво остатака пестицида у њима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана