Влада Српске преузела трећину дуга бањалучке Топлане

Nezavisne.com
Влада Српске преузела трећину дуга бањалучке Топлане

Бањалука - Влада Републике Српске преузела је дуг "Топлане" од 29 милиона КМ према предузећу "Оптима", што је трећина од укупног дуговања "Топлане" према другима, рекао је Милорад Додик, предсједник Републике Српске након састанка са градоначелником Бањалуке, Игором Радојичићем.

Додик је истакао да предузеће "Оптима" има дуговање према Влади РС, па ће на тај начин компезовати дугове, а најавио је и да ће кабинет предсједника финансирати изградњу једног вртића на подручју града.

Предсједник Срспке је током обраћања новинарима рекао да ће се у мјесецу јулу састати с предсједником Русије, Владимиром Путином.

На састанку, којем су осим Додика и Радојичића присуствовали и Сребренка Голић, министар за просторно уређење, грађевинарство и екологију, Зоран Тегелтија, министар финансија и Милош Комљеновић, директором Републичке управе за геодетске и имовинско-правне послове у Градској управи, разговарало се и о плановима за изградњу инфраструкуре на подручју града, који планском изградњом треба да креира нови имиџ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана