Više od 1.000 rekreativaca učilo o zdravim navikama

Aleksandar Stojanović
Više od 1.000 rekreativaca učilo o zdravim navikama

Banjaluka - Više od 1.000 mališana, osoba trećeg životnog doba, ali i lica sa poteškoćama u razvoju posjetilo je “Fitnes-fest”, koji je završen proteklog vikenda u Sportskoj dvorani “Centar”.

Svi posjetioci imali su priliku da treniraju i uče o značaju rekreativnog sporta. Festival je bio prvi ovakvog tipa u gradu, ali i regionu i utisci organizatora i stručnjaka koji su gostovali na njemu su veoma pozitivni.

Organizator i idejni tvorac “Fitnes-festa” Srećko Stanišić rekao je da je festival premašio očekivanja i da je ovaj “pionirski” projekat bio veoma uspješan.

- Kada se organizuje nešto prvi put, uvijek postoji bojazan od neuspjeha. Međutim, ne samo da su ispunjena očekivanja, nego su i premašena. Veoma sam zadovoljan posjetom, te podrškom grada i nadamo se da će ovaj festival postati tradicija u Banjaluci - rekao je Stanišić i dodao da su učesnici imali priliku da rade sa najboljim trenerima i instruktorima.

Prvih dana festival su posjetili osnovci, srednjoškolci i studenti, a treneri iz regiona bili su posebno oduševljeni posjetom lica sa poteškoćama u razvoju i osoba trećeg životnog doba.

- Svi smo nastojali da im pokažemo vježbe koje će im znatno olakšati svakodnevicu i poboljšati njihove motoričke sposobnosti. Festival je bio usmjeren upravo na lica koja se rekreativno bave sportom, a nadam se da su svi uvidjeli značaj redovne fizičke aktivnosti - istakao je Stanišić.

Posljednjih dana festivala održan je i Sajam sporta, na kojem je učestvovalo više od 30 izlagača iz svijeta sporta, sportske medicine i prehrambene industrije.

- Na sajmu su učesnici mogli uživati u jogi, aerobiku, zumbi i drugim vidovima rekreacije. Uveče su održavane konferencije na kojima su najistaknutiji stručnjaci iz svijeta fitnesa govorili o fitnesu i rekreativnom sportu - zaključio je Stanišić.

Podrška grada

Gradonačelnik Igor Radojičić posjetio je “Fitnes-fest” i tom prilikom rekao da jedna ovakva manifestacija ima svoje mjesto u gradu i izrazio nadu da će postati tradicionalna.

- Ovdje želimo da predstavimo zdrav način života, zdravu ishranu i sve što ide uz to, jer nam je to i te kako potrebno zbog toga što u savremenom načinu života imamo mnogo stresa, nezdrave ishrane i slično. Čini mi se da su i naši sugrađani sve više okrenuti zdravom načinu života i traženju mogućnosti da dođu do zdrave hrane - kazao je Radojičić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana