Varljivo ljeto otjeralo kupače

Miloš Vasiljević
Varljivo ljeto otjeralo kupače

Banjaluka - Varljivo ljeto, sa više kišnih nego sunčanih dana, rastjeralo je kupače sa obala rijeka i bazena, a u Vodenom parku “Akvana” očekuju najgoru sezonu do sada.

Razvedravanje poslije padavina ni juče nije privuklo građane da dođu u akva park, pa se u bazenima moglo vidjeti samo nekoliko najhrabrijih. Sezona kupanja trebalo bi da je u punom jeku, ali je zelena površina, koja je ranije vrvjela od razdraganih mališana, opustjela. Da bi ugrabili što bolje mjesto pored bazena, stariji kupači su proteklih sezona već u ranim jutarnjim časovima dolazili u vodeni park, dok se juče oko podne broj postavljenih peškira mogao izbrojati na prste jedne ruke.

Iz ovog preduzeća ističu da je za mjesec i po bazene posjetilo samo par hiljada kupača, dok je u istom periodu lani u čarima vodenog parka uživalo više od 20.000 ljudi. Direktor “Akvane” Vedran Mitrović je rekao da je posjetilaca bilo samo prvih desetak dana juna, odnosno po otvaranju sezone.

- U prvim danima juna je bilo lijepo vrijeme i tada je bio solidan broj kupača. Nakon toga smo samo dva ili tri dana imali iole pristojnu posjetu - rekao je Mitrović i dodao da je posjećenost ispod svih očekivanja.

Prema njegovim riječima, ni trenutno stanje ne daje razloga za optimizam.

- Ovo će biti najgora sezona, a vrijeme iza nas je izgubljeno i teško ćemo sve to nadoknaditi. Bliži se sredina jula, a mi ne radimo, što je katastrofa - ističe Mitrović i dodaje da se dešava da ih dnevno posjeti samo desetak kupača.

Poređenja radi, u prošloj godini na “Akvani” je dnevno bilo i više od hiljadu ljudi.

- Broj kupača koji su nas posjetili ove sezone je poražavajući - kazao je Mitrović koji ističe da je najveći krivac za to loše vrijeme.

Već sada se može zaključiti da će promjenljivo vrijeme odvesti “Akvanu” u minus, a prošlogodišnja posjeta biće nedosanjani san za ovu sezonu. Ipak, Mitrović kaže da moraju nastaviti sa radom, nadajući se lijepom vremenu u drugom dijelu sezone kako bi donekle nadoknadili gubitke.

  • U prošloj sezoni je kroz “Akvanu” prošlo oko 70.000 ljudi, a za ovogodišnju sezonu je ostalo samo još mjesec, jer već poslije 15. avgusta znatno opada posjeta, kakvo god da je vrijeme. Roditelji tada spremaju djecu za školu, pa je srce sezone do sredine avgusta - kazao je Mitrović.

Troškovi

Bez obzira na to što u “Akvani” bilježe mizeran broj posjetilaca, troškovi su veliki, a voda se mora održavati svakodnevno.

- Svaki dan pravimo troškove. Radili ili ne, dnevno trošimo minimalno od 500 do 600 KM. Tu su izdaci za vodu, struju, ali i za održavanje kompletnog akva parka - kazao je Vedran Mitrović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana