Варљиво љето отјерало купаче

Милош Васиљевић
Варљиво љето отјерало купаче

Бањалука - Варљиво љето, са више кишних него сунчаних дана, растјерало је купаче са обала ријека и базена, а у Воденом парку “Аквана” очекују најгору сезону до сада.

Разведравање послије падавина ни јуче није привукло грађане да дођу у аква парк, па се у базенима могло видјети само неколико најхрабријих. Сезона купања требало би да је у пуном јеку, али је зелена површина, која је раније врвјела од раздраганих малишана, опустјела. Да би уграбили што боље мјесто поред базена, старији купачи су протеклих сезона већ у раним јутарњим часовима долазили у водени парк, док се јуче око подне број постављених пешкира могао избројати на прсте једне руке.

Из овог предузећа истичу да је за мјесец и по базене посјетило само пар хиљада купача, док је у истом периоду лани у чарима воденог парка уживало више од 20.000 људи. Директор “Акване” Ведран Митровић је рекао да је посјетилаца било само првих десетак дана јуна, односно по отварању сезоне.

- У првим данима јуна је било лијепо вријеме и тада је био солидан број купача. Након тога смо само два или три дана имали иоле пристојну посјету - рекао је Митровић и додао да је посјећеност испод свих очекивања.

Према његовим ријечима, ни тренутно стање не даје разлога за оптимизам.

- Ово ће бити најгора сезона, а вријеме иза нас је изгубљено и тешко ћемо све то надокнадити. Ближи се средина јула, а ми не радимо, што је катастрофа - истиче Митровић и додаје да се дешава да их дневно посјети само десетак купача.

Поређења ради, у прошлој години на “Аквани” је дневно било и више од хиљаду људи.

- Број купача који су нас посјетили ове сезоне је поражавајући - казао је Митровић који истиче да је највећи кривац за то лоше вријеме.

Већ сада се може закључити да ће промјенљиво вријеме одвести “Аквану” у минус, а прошлогодишња посјета биће недосањани сан за ову сезону. Ипак, Митровић каже да морају наставити са радом, надајући се лијепом времену у другом дијелу сезоне како би донекле надокнадили губитке.

  • У прошлој сезони је кроз “Аквану” прошло око 70.000 људи, а за овогодишњу сезону је остало само још мјесец, јер већ послије 15. августа знатно опада посјета, какво год да је вријеме. Родитељи тада спремају дјецу за школу, па је срце сезоне до средине августа - казао је Митровић.

Трошкови

Без обзира на то што у “Аквани” биљеже мизеран број посјетилаца, трошкови су велики, а вода се мора одржавати свакодневно.

- Сваки дан правимо трошкове. Радили или не, дневно трошимо минимално од 500 до 600 КМ. Ту су издаци за воду, струју, али и за одржавање комплетног аква парка - казао је Ведран Митровић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана