Vandal lomio kante i klupe na Banj brdu

Igor Pilipović
Vandal lomio kante i klupe na Banj brdu

Banjaluka - Nebojša Beatović (42) iz Banjaluke uhapšen je zbog uništavanja klupa i kanti za otpatke na omiljenom izletištu građana, Banj brdu.

Vandala su na djelu zatekli rekreativci i ljubitelji prirode koji su i pozvali policiju.

Centar javne bezbjednosti Banjaluka juče je, navodeći inicijale uhapšenog, potvrdio da je privedeno lice koje je u nedjelju naveče uništavalo klupe na Banj brdu.

- Uništeno je osam klupa. Policija je došla do saznanja da je počinilac djela N. B. (42) iz Banjaluke pa je brzom intervencijom i uhapšen. Nad njim je juče sprovedena  kriminalistička obrada - rekli su iz CJB Banjaluka.

Beatović je kante za otpatke i klupe koje je postavilo Udruženje "Rekreativna zona Banjaluka", bacao u provaliju.

- Uništeno je osam klupa i isto toliko kanti za smeće,  uglavnom onih koje smo mi pravili i postavljali. Klupe koje je grad postavio su betonirane i njih nije mogao da prevrće i gura u ponor.  I nas su o vandalizmu obavijestili rekreativci i hvala im na tome. To je prava svijest građana.  Oni su i prijavili policiji da čovjek ide redom i uništava sve što mu dođe pod ruku - rekao je osnivač "Rekreativna zone Banjaluka" Goran Pivašević.

Dodao je da je ovo udruženje duž puta do spomenika na  Banj brdu postavilo 36 a grad 17 klupa. Njihovu izradu su finansirali  Banjalučani koji vole ovu šetačku zonu, a za uzvrat svaka klupa nosi ime donatora.

- Mi smo već stupili u akciju i ovom prilikom pozivamo sve one koji žele da nam pomognu kako bi klupe iz provalije vratili tamo gdje im je mjesto. Posljednja dva-tri mjeseca dešavala su se sporadični ispadi prevrtanja klupa ali ovakav vid vandalizma nije bio do sada - kazao je Pivašević i dodao da je skoro jedna od meta vandala bila i "Klupa novinara". 

Građani koji su vidjeli prevrnute klupe i kante ostali su u šoku i nevjerici.

- Ne mogu da vjerujem da nekom smetaju klupe i kante u rekreativnoj zoni. Iživljavanje na opremi nije u redu, i takve pojedince treba sankcionisati. Nije to samo primjer na ovom šetalištu ima toga na cijelom području grada - rekao je Nenad Dabić, koji svakodnevno šeta do Banj brda. 

Sport

U Rekreativnoj zoni kažu da je na Banj brdu nastao novi sport.

- Roditelji se bave rekreacijom, sklapaju nova poznanstva i prijateljstva a ujedno se i takmiče ko će prvi stići sa kolicima do vrha. Zar nije to lijepo i zar ne treba da imaju klupe da se usput ili na vrhu odmore - zapitao se Pivašević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana