Вандал ломио канте и клупе на Бањ брду

Игор Пилиповић
Вандал ломио канте и клупе на Бањ брду

Бањалука - Небојша Беатовић (42) из Бањалуке ухапшен је због уништавања клупа и канти за отпатке на омиљеном излетишту грађана, Бањ брду.

Вандала су на дјелу затекли рекреативци и љубитељи природе који су и позвали полицију.

Центар јавне безбједности Бањалука јуче је, наводећи иницијале ухапшеног, потврдио да је приведено лице које је у недјељу навече уништавало клупе на Бањ брду.

- Уништено је осам клупа. Полиција је дошла до сазнања да је починилац дјела Н. Б. (42) из Бањалуке па је брзом интервенцијом и ухапшен. Над њим је јуче спроведена  криминалистичка обрада - рекли су из ЦЈБ Бањалука.

Беатовић је канте за отпатке и клупе које је поставило Удружење "Рекреативна зона Бањалука", бацао у провалију.

- Уништено је осам клупа и исто толико канти за смеће,  углавном оних које смо ми правили и постављали. Клупе које је град поставио су бетониране и њих није могао да преврће и гура у понор.  И нас су о вандализму обавијестили рекреативци и хвала им на томе. То је права свијест грађана.  Они су и пријавили полицији да човјек иде редом и уништава све што му дође под руку - рекао је оснивач "Рекреативна зоне Бањалука" Горан Пивашевић.

Додао је да је ово удружење дуж пута до споменика на  Бањ брду поставило 36 а град 17 клупа. Њихову израду су финансирали  Бањалучани који воле ову шетачку зону, а за узврат свака клупа носи име донатора.

- Ми смо већ ступили у акцију и овом приликом позивамо све оне који желе да нам помогну како би клупе из провалије вратили тамо гдје им је мјесто. Посљедња два-три мјесеца дешавала су се спорадични испади превртања клупа али овакав вид вандализма није био до сада - казао је Пивашевић и додао да је скоро једна од мета вандала била и "Клупа новинара". 

Грађани који су видјели преврнуте клупе и канте остали су у шоку и невјерици.

- Не могу да вјерујем да неком сметају клупе и канте у рекреативној зони. Иживљавање на опреми није у реду, и такве појединце треба санкционисати. Није то само примјер на овом шеталишту има тога на цијелом подручју града - рекао је Ненад Дабић, који свакодневно шета до Бањ брда. 

Спорт

У Рекреативној зони кажу да је на Бањ брду настао нови спорт.

- Родитељи се баве рекреацијом, склапају нова познанства и пријатељства а уједно се и такмиче ко ће први стићи са колицима до врха. Зар није то лијепо и зар не треба да имају клупе да се успут или на врху одморе - запитао се Пивашевић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана