Узичанин најбољи у скоковима са Градског моста

Јасмина Перишић
Узичанин најбољи у скоковима са Градског моста

Бањалука - Борко Миладиновић из Ужица најбоља је "бањалучка ласта" за 2015. годину. Један од најбољих скакача у воду са простора бивше Југославије тријумфовао је у скоковима са Градског моста, чиме је почела традиционална, 62. по реду културно-спортска манифестација "Љето на Врбасу".

- Радостан сам због тријумфа, а дивна бањалучка публика ми је била подстрек да се покажем у најбољем светлу. Увек радо долазим у Бањалуку, али не због победе већ искључиво због скокова и сјајне организације "Љета на Врбасу". Све је било феноменално - рекао је Миладиновић.

Овај тридесеттрогодишњак, који се већ 14 година бави олимпијским скоковима у воду, поред новчане награде од 700 КМ, освојио је златну медаљу и пехар за најбоље изведену "бањалучку ласту".

У скоковима са Градског моста учествовала су 23 скакача: пет домаћих, те из Београда, Ужица, Крагујевца, Коњица, Мостара…

Миладиновић је освојио убједљиво највише поена - 30, а публика је сваки његов скок испратила овацијама.

 - Ово је шести пут да учествујем на скоковима са Градског моста, а трећа победа. Веома сам задовољан организацијом ове традиционалне манифестације. За сваку похвалу је начин на који смо дочекани. Суђење је било на високом нивоу, као и спасиоци, те публика, без које не би имало смисла изводити скокове - рекао је Миладиновић.

Он је истакао да је освајао бројне награде, како у Бањалуци, тако и широм БиХ, али да му побједа није битна колико само учешће у такмичењу.

- "Бањалучка ласта" није посебно захтевна, а како ће скок бити изведен, зависи искључиво од спремности и концентрације скакача - рекао је Миладиновић.

Истакао је да ће и убудуће радо долазити у Бањалуку, ако не као такмичар, онда као посјетилац "Љета на Врбасу".

- Одушевљен сам лепотама града - казао је Миладиновић.

Укупан фонд новчаних награда за скакаче износио је 1.500 КМ, па је тако првопласирани Борко Миладиновић из Ужица добио 700 КМ, медаљу и пехар, другопласирани Младен Цвјетковић из Крагујевца 500 КМ и медаљу, а трећепласирани Александар Алексић из Ужица 300 КМ и медаљу.

Првог дана 62. љета на Врбасу, чији је организатор  Туристичка организација града, поред скокова, публика је могла да ужива и у надметању кулинара у припремању пасуља у котлићу. Ова манифестација траје до 19. јула.

Котлићијада

Побједник "Котлићијаде", у конкуренцији десет екипа, била је  екипа "Дикси" са главним куваром Јовицом Ињцем.

- Драго ми је због побједе, иако смо први пут учествовали на овом такмичењу. Правили смо пасуљ са сувим месом, али на другачији начин. Било је то нешто ново и укусно, а свидјело се и жирију - казао је Ињац.

Из ТОБЛ-а су нагласили да је намирнице за ово такмичење обезбиједила бањалучка "Тржница".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана