Uništen dio ograde u parku za pse na Banjalučkom polju

Aleksandar Stojanović
Uništen dio ograde u parku za pse na Banjalučkom polju

Banjaluka - Vlasnici pasa koji su u četvrtak posjetili omiljeno mjesto svojih ljubimaca, park za pse na Banjalukom polju, razočarali su se kada su vidjeli da je uništen i odnesen dio zaštitne ograde oko parka.

Prema riječima posjetioca, nedostaje dio čelične ograde, dužine oko pet metara, a na tom mjestu oni su postavili privremenu platnenu mrežu kako ljubimci koji se igraju u parku ne bi pobjegli.

- Kao i svakog dana, došao sam sa svojim psom ovdje u park da se izigra, ali kad sam ušao, primijetio sam ogromnu rupu u jednom dijelu ograde, pa nisam pustio psa sa povoca da ne bi izašao iz ograđenog dijela - rekao  je Marko Grabovac, koji sa psom svakodnevno posjećuje park.

Zatečena prizorom je bila i Danijela Mihić, koja sa još par ljubitelja pasa često dovodi svoju kerušu u park, jer je to idealan prostor za igru njihovih ljubimaca.

- Ovdje su naši psi na sigurnom, imaju veliki prostor da se istrče i izigraju, a nikada nismo strahovali da bi mogli istrčati na ulicu. Kada sam ovo vidjela, nisam smjela pustiti svog psa - rekla je Mihićeva.

Situacija nije promijenjena ni u petak, jer je na tom dijelu i dalje bila improvizovana ograda, a svi posjetioci parka od nadležnih traže da što prije riješe ovaj problem i poprave nastalu štetu.

Ovo nije prvi put da se vlasnici ljubimaca žale na održavanje parka i uslove u njemu. Nekoliko njihovih zahtjeva da se u parku postave česma i dva reflektora, jer u zimskim mjesecima, kada mrak pada ranije, ne mogu da ostanu duže u parku, proslijeđeno je gradskim nadležnim službama.

Krajem oktobra ljubitelji životinja, koji često provode vrijeme u parku, žalili su se na nesnosan smrad iz kanti prepunih otpada, koji su većinom činile fekalije. Nakon apela građana, radnici “Čistoće” su uklonili nagomilani otpad.

- Mi se zaista trudimo da park održavamo u najboljem mogućem stanju za naše ljubimce. Ovo mjesto nam mnogo znači, jer se ovdje okupljaju od najmlađih do onih najstarijih građana i svi smo kao jedna mala porodica koju vežu naši ljubimci, ali na neke stvari, kao što je ova, ne možemo da utičemo - istakao je Grabovac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana