Umivene škole dočekuju đake

Sanja Amidžić
Umivene škole dočekuju đake

Banjaluka - Sve osnovne škole na području grada u ponedjeljak će spremno dočekati đake u svježe okrečenim, ofarbanim i uređenim učionicama te sa pokošenim i očišćenim dvorištima.

  Direktor OŠ "Vuk Stefanović Karadžić" Tatjana Vilendečić rekla je da početak nove školske godine dočekuju spremno.

- Školske prostorije su u toku ljeta okrečene i očišćene, dvorište je pokošeno i uređeno tako da đaci dolaze u čiste učionice - kazala je Vilendečićeva.

Dodala je da će zamjena krova početi u septembru, kako je i planirano, te da neće biti prolongiranja početka školske godine.

Direktor OŠ "Borisav Stanković" Rade Krecelj rekao je da je ta škola na poklon od švajcarske Gimnazije iz Glarusa ljetos dobila stolice i klupe za sve učionice.

- Naša bivša učenica Dajana Ćetojević, koja je svoje dalje školovanje nastavila u Švajcarskoj, predložila je svojoj školi da prilikom mijenjanja namještaja dobro očuvanu opremu donira nama. Zbog toga smo im beskrajno zahvalni - rekao je Krecelj.

Novu školsku godinu potpuno spremno dočekuju i u OŠ "Ivo Andrić".

- U toku ljeta imali smo problema sa kanalizacionim odvodom iz škole, ali je taj problem riješen tako da se radujemo početku školske godine - rekla je direktor ove škole Željka Opačić i dodala da je u toku košenje i uređivanje školskog dvorišta.

Direktor Osnovne škole "Đura Jakšić" iz Šargovca Darko Tomić rekao je da je prvi sprat škole uređen za doček đaka.

- Prostorije smo okrečili i ofarbali stolariju. Drugi sprat škole nije sređivan, jer krov prokišnjava pa prvo moramo riješiti taj problem - kazao je Tomić.

Dodaje da su u pregovorima sa Ministarstvom prosvjete i kulture kako bi do početka zime bilo riješeno pitanje krova.

- U naredna dva-tri mjeseca očekujemo da krov bude saniran - rekao je Tomić.

Pješački prelazi

Na području grada u toku je obilježavanje pješačkih prelaza u zonama svih osnovnih škola. Iz Gradske uprave kažu da se provjerava i ispravnost vertikalne signalizacije.

- Kada počne školska godina na nekoliko lokacija biće postavljeni i transparenti za upozorenje vozača na đake - rekli su u Gradskoj upravi.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana