Улице у Куљанима и Залужанима добијају воду

В. Поповић, С. Амиџић
Улице у Куљанима и Залужанима добијају воду

Бањалука - Изградња водовода започета је у огранцима улица Благоја Паровића у Залужанима и у Куљанској, а у ширење водоводне мреже град ове године планира да уложи 610.000 марака.

У Одјељењу за комуналне и стамбене послове и послове саобраћаја кажу да је планирано да посао буде завршен за мјесец. За изградњу водоводне мреже у обје улице у дужини од 367 метара и 526 метара планирано је 44.602 КМ.

- Претходних дана завршена је изградња прве висинске зоне у Малој улици у насељу Шарговцу, а при крају је и изградња мреже, у дужини од 106 метара, у улици Босе Живковић - рекли су у овом одјељењу.

Навели су да је издвојен новац и за изградњу водоводне мреже, друге висинске зоне у насељу Чесма, у дужини од 1.213 метара, те секундарне мреже у улици Душана и Владе Копање код броја 4.

Припреме за почетак тих радова су у току, а укупно ће коштати око 77.000 КМ, а ускоро ће бити започета и изградња водоводне мреже у два огранка у улици Зоре Ковачевић. Воду ће имати и становници у Косовској улици, на дијелу од броја 21 Д до броја 21 К, те у улици Марка Липовца, за шта је укупно издвојено 67.000 КМ.

Предсједник Савјета мјесне заједнице Петрићевац Саша Бабић рекао је да је у плану ове године да буде урађен огранак водоводне мреже у улици Зоре Ковачевић, јер су људи спровели кабал преко туђе земље да би довели воду до својих кућа.

- Изградњом секундарне водоводне мреже око 50 домаћинстава добиће воду, што је битно за људе који се годинама за то боре - казао је Бабић и истакао да ово није једини огранак у том насељу који нема воду градског водовода.

У Градској управи кажу да је у наредна два мјесеца планирана изградња 110 метара секундарне водоводне и канализационе мреже у огранку улице Новака Пивашевића.

Мјештанка те улице Наташа П. је рекла да већ дуго жељно чекају на изградњу водовода и канализације.

Предузећа

За изградњу водоводне мреже биће задужена четири предузећа: "Милош импекс", "Хидро сплет", "Есперанза цомпанџ" и "МГ Минд".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана