Uklonjeno usko grlo u saobraćaju dijela Jevrejske ulice

Igor Pilipović
Uklonjeno usko grlo u saobraćaju dijela Jevrejske ulice

Banjaluka - Rekonstruisani dio Jevrejske ulice između ulica Dositeja Obradovića i Vase Glušca pušten je u funkciju a vozači i pješaci ne kriju zadovoljstvo zbog bržeg i lakšeg kretanja kroz ovaj dio grada.

- Prezadovoljan sam onim što je urađeno. Ranije je tu bilo saobraćajno usko grlo. Jedva sam dočekao da ono manje brdo koje nije imalo nikakvu funkciju i predstavljalo je pravo ruglo bude uklonjeno. Izgradnjom trotoara i kolovoza ovaj dio Jevrejske nije samo dobio ljepši izgled već su mnogo dobili pješaci i automobili kojima je olakšano kretanje do centra grada - rekao je jedan od vozača koji često prolazi pomenutom ulicom, Radenko Stajčić.

Dodao je da je odličan potez bila i izgradnja spoja ulica Vase Glušca i Gavre Vučkovića koja se nastavlja na ovaj dio Jevrejske ulice.

- U velikoj mjeri je rasterećen saobraćaj  - kazao je Stajčić.

Željko Kovačević koji često koristi ovu relaciju kaže da sada mnogo brže dolazi na cilj.

- Sjećam se da je ovo bilo u planu prije 40 godina i evo konačno je napravljeno. Kako je bilo prije, sada je odlično. Mišljenja sam da uličice koje se ovdje spajaju treba malo urediti - rekao je Kovačević.

Da je pješacima olakšan prolazak ovim dijelom grada slažu se mnogi stanovnici naselja Borik.

- Mnogo lakše i bezbjednije je hodati trotoarima. Primijetila sam i da je saobraćajna gužva manja. Izgradnja ovog dijela ulice kao i spoja koji je ranije urađen je pravi potez - rekla je stanovnik ovog naselja Milena Narić.

Njen komšija Nikola Kitić kaže da su trotoari bili najpotrebniji.

- Nemam zamjerki. Sve je urađeno kako treba, meni kao pješaku najvažniji su trotoari ali primjećujem i manje gužve - kazao je Kitić.   

U Gradskoj upravi kažu da je proširen dio saobraćajnice dužine 70 metara.

- Postavljen je novi asfalt i iscrtana horizontalna signalizacija, izgrađeni su trotoari, te dio oborinskog kolektora za odvođenje vode sa saobraćajnice - rekli su u Gradskoj upravi.

Dodali su da je izgrađena saobraćajnica širine šest metara, dok su trotoari široki po dva metra.

Investicija

U Gradskoj upravi kažu da je ukupna vrijednost radova 67.223 KM a da je izvođač je bilo preduzeće "Građenje Đurić".

- Vrijedi napomenuti da su radovi završeni znatno prije ugovorenog roka koji je bio 20. novembar - rekli su u Gradskoj upravi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana