Učenici Tehnološke škole proslavili maturu: Prijateljstva iz đačkih klupa za cijeli život

Vanja Gajić
Učenici Tehnološke škole proslavili maturu: Prijateljstva iz đačkih klupa za cijeli život

Banjaluka - Sa širokim osmijesima, u raskošnim toaletama i odijelima maturanti Tehnološke škole su u nedjelju proslavili matursko veče.

Na polaganje ispita zrelosti ispraćeni su uz zvuke trubača iz parka “Petar Kočić”, gdje je po tradiciji bilo okupljanje. Mladost i ljepota mamili su uzdahe prolaznika, ali i rodbine i prijatelja koji su ih pratili tokom defilea centrom grada  do hotela “Bosna”, gdje je upriličena proslava.

Maturanti nisu krili oduševljenje, a mnogima se otela i pokoja suza, da li radosnica zbog završetka školovanja ili od tuge zbog rastanka sa drugarima iz školskih klupa.

Kozmetički tehničar Tamara Kutić kaže da će srednjoškolske dane najviše pamtiti po druženju jer su prijateljstva iz đačkih klupa ona za cijeli život.

- Svako od nas će krenuti svojim putem, ali vrijeme koje smo proveli zajedno biće uspomena za cijeli život. Nedostajaće mi drugari i nezaboravni trenuci provedeni s njima, koje ću zauvijek pamtiti - rekla je Kutićeva.

Dodala je da planira dalje školovanje i da joj je želja da upiše Fakultet za bezbjednosne nauke.

Bez obzira na to hoće li nastaviti školovanje i upisati se na fakultet ili zauvijek napustiti školske klupe, svi imaju istu želju, sačuvati stečena prijateljstva.

Frizer Srđan Šojić nije krio zadovoljstvo što je stekao ovu diplomu, jer kaže da mu se želja ispunila.

- Najljepše od svega bilo je druženje i žao mi je što se rastajemo. Planiram da otvorim svoj frizerski salon, jer je ovo poziv kojim želim da se bavim i svoju kreativnost pokažem i na nekoj modnoj reviji - naveo je Šojić.

Profesor fizičkog vaspitanja Ivana Šalić dodala je da je  matursko veče za svakog učenika kruna školovanja, bilo da je riječ o osnovnom ili srednjem obrazovanju.

- Učenici matursko veče iščekuju sa velikim uzbuđenjem. Ta noć, u kojoj ne razmišljaju o ocjenama, pismenim zadacima, izostancima i svemu što srednjoškolsko obrazovanje nosi sa sobom, nažalost, kao i sve što je lijepo u životu, nedovoljno dugo traje. Bila je ovo jedna dobra generacija učenika kojoj želim mnogo sreće u daljem školovanju i životu - kazala je Šalićeva.

Zvanični dio večeri

Učenici i razredne starješine pozabavili su se pripremom programa za predstavljanje maturanata kao zabavnim sadržajem koji je nasmijao, raznježio, ali i rasplakao nekoliko slavljenika.

- I taj dio noći dao je posebnu čar i učinio je drugačijom - istakla je profesor Ivana Šalić.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana