Ученици Средњошколског центра “Гемит-Апеирон” спремни за нове животне побједе

Илијана Божић
Ученици Средњошколског центра “Гемит-Апеирон” спремни за нове животне побједе

Бањалука - Ученици Средњошколског центра “Гемит-Апеирон”, добро расположени, весели и насмијани, у понедјељак навече заблистали су у најбољем издању, а њихово добро расположење ни киша није могла да поквари.

У парку “Петар Кочић” владала је одлична атмосфера, а матуранти су младошћу, љепотом и елеганцијом одушевили своје најближе, али и пролазнике. Из школских клупа понијеће лијепе успомене, пријатељства, знања, дружења и шале. Ученица Весна Радуловић, која је завршила смјер за физиотерапеута, средњу школу ће памтити по дивним пријатељствима и екскурзији које ће се сјећати цијелог живота.

- Након завршетка средње школе планирам да наставим студије физиотерапије. Истовремено желим да радим и стичем искуство које ми је неопходно. Осјећам се веома узбуђено, не дозвољавам да ми ружно вријеме поквари добро расположење и овај велики догађај - истакла је Весна.

У овом важном животном тренутку матуранте су подржали родитељи, породица, пријатељи и суграђани. Мајка једног матуранта Драгана Ј. није крила понос и срећу.

- Веома ми је драго што мој син креће у нове животне побједе. Надам се да ће успјети да упише факултет јер му је то велика жеља. Осјећам трему и узбуђеност, желим свим матурантима да пожелим све најљепше у даљем животу и раду - казала је усхићена мајка Драгана.

Осмијеси на младим лицима одавали су радост због свега што тек треба да дође, али и узбуђење јер се безбрижним школским данима ближи крај. Матуранткиња Тања Ђурић школских дана ће се сјећати по многобројним пријатељима које је упознала, шалама и анегдотама.

- Веома сам радосна, али ми је и жао што се растајем од другара. Наших дружења ћу се сјећати и надам се да ћемо наставити другарства и након матурирања. У наредном периоду планирам да упишем медицинску лабораторијску дијагностику и радујем се свему што слиједи - рекла је Тања.

Разредница Маја Радоја казала је да је свака генерација другачија и посебна, те да кроз растанке са својим ученицима пролази веома емотивно.

- Четири године нису кратак период. Све ово вријеме сам учила од њих и они од мене. То искуство се не може ни са чим упоредити. Успијевали су да ме одушеве и насмију, приређивали су ми дивне тренутке, тако да ми је веома тешко што се растајемо - додала је разредница Маја.

Анђела Валан након средње школе жели да упише полицијску академију, а средњу школу ће памтити по добром друштву, проводу и одличним професорима.

Уз блицеве фотоапарата, звуке трубача и пратњу родитеља матуранти су продефиловали према хотелу “Босна”, гдје је весеље трајало цијелу ноћ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана