Ученици Средњошколског центра Гемит Апеирон опростили се од ученичких клупа

Весна Поповић
Ученици Средњошколског центра Гемит Апеирон опростили се од ученичких клупа

Бањалука - Ученици Средњошколског центра "Гемит Апеирон" прославом матуре у сриједу навече опростили су се од школских клупа. По традицији, коју његује ова образовна установа, матуранти, њих 58, са прославе, заједно са професорима, отишли су на доручак и кафу! Ту су ставили тачку на дане проведене у школи.

Парк "Петар Кочић" је био је оаза младости и љепоте. Дјевојке у раскошним хаљинама и младићи у свечаним одијелима нису скидали осмијех са лица, срећни јер су са завршетком средње школе закорачили у свијет одраслих и положили испит зрелости.

Били су окружени родитељима, родбином и пријатељима. Уз музику, пјесму и грају све је било проткано и са много емоција. Неки нису могли да сакрију сузу радосницу због успјеха сада већ бивших средњошколаца.

Блицеви су сијевали са свих страна, јер је требало забиљежити озарена лица присутних и незаборавне тренутке у којима се опраштају од тинејџерских дана. Матуранти су продефиловали Господском улицом до хотела "Босна", гдје су славили до касно у ноћ.

Професор социологије и демократије Свјетлана Комљеновић је те вечери, као разредник, испратила своју прву генерацију матураната.

- То је непоновљиво искуство, јер требало је извести на животни пут 26 младића и дјевојака - казала је Комљеновићева и додала да свом бившем одјељењу, а и осталим матурантима, жели све најбоље у будућности.

Њен већ сада бивши ученик Крстан Малбашић је рекао да га за средњу школу везују лијепе успомене те да ће му недостајати дружење, али и професори.

Казао је да је завршио смјер физиотерапеутски техничар те да планира да настави школовање у истом смјеру.

- Позив физиотерапеута ми једноставно одговара, пронашао сам се у том послу - објаснио је Малбашић.

Пријатељи и дружење су и за медицинског техничара Тамару Митић оно по чему ће највише памтити претходне године.

За разлику од њеног вршњака, она има мало другачије планове, јер своју будућност не види у медицини.

- Планирам да се упишем на Правни факултет. Знам да се то у потпуности разликује од онога за шта сам се до сада школовала, али ми та област одговара - навела је Митићева.

Весеље

Директор Средњошколског центра "Гемит Апеирон" Вишња Којић рекла је да је на прослави било веома весело.

- Играло се и пјевало до раних јутарњих часова. Све је протекло у најбољем реду, како и доликује нашим ученицима - рекла је Којићева.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана