Ученици Школе ученика у привреди прославили матуру

Весна Поповић
Ученици Школе ученика у привреди прославили матуру

Бањалука - Нераскидива пријатељства и дивне успомене ће нас највише везивати за године проведене у средњошколским клупама.

То су поручили матуранти Школе ученик у привреди који су у недјељу прославили матуру.

Трг Крајине већ традиционално је био домаћин дотјераним матурантима те видно узбуђеним родитељима који су са поносом испратили своју дјецу у свијет одраслих.

Слављеничку атмосферу употпунило је и присуство родбине те многобројних  пријатеља  и суграђана тако да је на тренутке у мору присутних било тешко и видјети сада већ бивше средњошколце.

Окружени великом пажњом и "наоружани" осмијесима и добрим расположењем неуморно су се сликали. Како су рекли "од средње школе се опраштају само једном у животу" и осим доброг провода најважније је да имају и добре фотографије које ће бити одличан подсјетник у будућности. Велико весеље у хотелу "Босна" потрајало је до дуго у ноћ. 

Матурска свечаност за текстилног техничара Николину Трубајић не би била толико лијепа без присуства породице за коју каже да је њена највећа подршка у животу.

- Драго ми је што сам завршила школу али недостајаће ми пријатељи али и професори, посебно Зорица Дукић, која ми је предавала све стручне предмете и професор српског језика Зорица Шешум - казала је Трубајићева.

Истакла је да жели постати физиотерапеут.

- Већ годинама тренирам кошарку и жељела бих да останем дио спорта и радим нешто што волим - казала је Трубајићева.

Пријатељи и незаборавна дружења ће највише недостајати и  електричару Дејану Аничићу.

- За нас почиње нова етапа у животу и жао ми је што се растајемо, али сам и сретан што је овај важан дио живота иза нас и што смо заједно успјели завршити школу - казао је Аничић.

Шумарски техничар Владимир Касаловић је рекао да је у претходним годинама било и добрих и лоших тренутака.

- Лоше ћу оставити иза себе а добре ћу увијек памтити и они су увијек везани за добра дружења - казао је Касаловић.

Уз незаобилазну свирку трубача матуранти су продефиловали Господском улицом до хотела "Босна"  гдје је прослава трајала до касно у ноћ. 

Вуковић

Директор Школе ученика у привреди Драгољуб Вуковић  је рекао да је ове године имају 115 матураната.

- Желим им пуно среће, здравља и успјеха у њиховим животним плановима без обзира да ли је у питању даље школовање, оснивање породице или да се што прије запосле -   казао је Вуковић и додао да  је прослава матуре прошла у најбољем реду.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана