Ученици Школе ученика у привреди прославили крај школовања по мајском пљуску ФОТО

Весна Поповић фото: Ј. Ђурђевић
Ученици Школе ученика у привреди прославили крај школовања по мајском пљуску ФОТО

Бањалука - Ни киша, која је немилосрдно пљуштала у недјељу послијеподне, није спријечила, а ни умањила славље 165 матураната Школе ученика у привреди.

Одлучни да се држе традиције заједно са родитељима, пријатељима и рођацима по мајском пљуску окупили су се на Тргу Крајине. Уз бљештавило свечаних тоалета и матурских одијела, пјесму уличних трубача, атмосфера је била ведра и раздрагана као да је сунчан дан. Кишобрани и осмијеси били су најбоља заштита за вријеме фотографисања и дефилеа кроз Господску улицу до крајњег одредишта хотела "Босна" гдје се славило дубоко у ноћ.

Са великим осмијехом киши је пркосила текстилни техничар Андреа Тривичевић, која је рекла да је за вече којим се поздрављају са средњошколским данима важан добар провод.

Рекла је да ће јој недостајати пријатељи, јер ускоро одлази у иностранство.

- Трудићу се да останем у контакту са другарима из средњошколских дана, али имам прилику да добијем добар посао преко границе коју не желим да пропустим - додала је Тривичевићева.

Матурант Жељко Новаковић рекао је да ће заувијек памтити вријеме одрастања и стасавања у средњој школи и само лијепе тренутке из ђачких клупа.

- Провео сам дивне године живота са сјајним друштвом. Дане проведене у школи, као и дружења мимо учионица, памтићу вјечно… Иако ћемо се расути, јер животни путеви сваког од нас воде на своју страну, трудићемо се да останемо у контакту - казао је Новаковић.

Додао је да за сада своју будућност види у Бањалуци.

- Успио сам да нађем посао у занимању за које сам се школовао, електричар - рекао је Новаковић.

Шумарски техничар Ђорђе Шелвер истакао је да су за матуру најважнији добар провод и дружење.

- Ко зна када ћемо се опет сви моћи окупити! Недостајаће ми пријатељи, а о будућности можемо размишљати неки други дан - рекао је Шелвер и додао да се, ипак, нада да ће ускоро наћи посао.

Директор Школе ученика у привреди Драгољуб Вуковић је рекао да је прослава прошла у најбољем реду.

- Атмосфера је била одлична и веома сам задовољан понашањем матураната - рекао је Вуковић.

Прославе

До сада су се од средњошколских дана опростили матуранти Грађевинске, Економске, Угоститељско-трговинско туристичке, Медицинске, Технолошке те Електротехничке школе, затим Опште гимназије Католичког школског центра, те Гимназије и Средње музичке школе "Владо Милошевић".

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана