Ученици Пољопривредне школе и Средњошколског центра Гаудеамус кренули новим путем и понијели успомене из клупе

Весна Поповић
Ученици Пољопривредне школе и Средњошколског центра Гаудеамус кренули новим путем и понијели успомене из клупе

Бањалука - Умјесто сирена нестрпљивих возача у сриједу навече главном градском улицом одјекивали су музика, пјесма и смијех матураната Пољопривредне школе и Средњошколског центра "Гаудеамус", који су прослављали матуру.

Слављу је, као што је већ обичај, претходило окупљање, а у пратњи матураната стигле су њихове породице, родбина пријатељи, познаници, а придружили су им се и бројни знатижељни пролазници, који су "окупирали" Трг Крајине и парк "Петар Кочић". Блицеви су сијевали на све стране јер матура се само једном у животу прославља и сваки моменат се мора забиљежити. Све су то пратили и трубачи, уз чије звуке су многи и заплесали. Временом су два окупљања и двије прославе прерасле у једну, формирана је јединствена колона матураната која је прошла улицом Краља Петра Првог Карађорђевића до хотела "Босна", гдје је прослава трајала до раних јутарњих часова.

Ветеринарски техничар Николина Јаћимовић рекла је да, поред среће коју осјећа што је успјешно завршила средњу школу, ту је и туга јер то значи растанак од друштва из ђачких клупа.

- Било је пуно лијепих тренутака и недостајаће ми вријеме које смо провели заједно. Планирам да студирам медицину и иако то не иде са мојим досадашњим школовањем, жеља ми је да помажем људима - казала је Јаћимовићева.

И за прехрамбеног техничара Николу Хрина су, поред образовања, најдрагоцјенија пријатељства из школе.

- Од данас практично крећемо новим животним путем, а лијепе успомене носимо из клупе. Средњу школу ћу заувијек памтити -  рекао је Хрин.

Иако их је било мање од њихових вршњака из Пољопривредне школе, радост 22 сада већ бивша ученика Гимназије и Економске школе Средњошколског центра "Гаудеамус" није била ништа мања. И они кажу да ће највише памтити другове с којима су провели пуне четири године у "добру и злу".

- Памтићу и професоре који су били веома добри према нама - казао је матурант општег смјера Гимназије Немања Николић, који у плану има да након године паузе упише студије информационе технологије.

Матуранткиња Економске школе, смјер пословно-правни техничар Сара Бајић рекла је да ће средњу школу памтити по добрим пријатељима, али и доброти професора којима је, како каже, захвална на свему што су им пружили и омогућили током школовања.

Жеље

Професор српског језика и књижевности у Средњошколском центру "Гаудеамус" Оливера Вујачевић рекла је да о генерацији која је положила испит зрелости може да каже све најљепше и најбоље.

- Били су дивна дјеца, а постали су и дивни људи и желим им пуно среће и успјеха на свим пољима у животу - истакла је Вујачевићева.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана