Ученици Пољопривредне школе, Католичке гимназије и Средњошколског центра “Гаудеамус” прославили матуру

Илијана Божић
Ученици Пољопривредне школе, Католичке гимназије и Средњошколског центра “Гаудеамус” прославили матуру

Бањалука - Звуци трубача, добро расположење и осмијеси на лицима матураната Пољопривредне школе, Средњошколског центра “Гаудеамус” и Католичког школског центра “Иван Мерц” обасјали су Трг Крајине и парк “Петар Кочић”, гдје су младићи и дјевојке у четвртак увече почели прославу велике вечери.

Блицеви фотоапарата, пјесма, али и понека суза радосница испратили су свршене средњошколце у хотел “Босна”, гдје је славље трајало до раних јутарњих часова.

Матуранткиња Католичке гимназије Ања Ображић пожељела је свим матурантима много среће у будућности.

- Пресрећна сам јер сам завршила средњу школу. Намјеравам да упишем студије. Моја жеља је дизајн терена, који бих студирала у Словенији - открила је узбуђена Ања.

Бројни родитељи, родбина и пријатељи дошли су да подрже матуранте у овом за њих важном животном тренутку.

- Срећна сам и задовољна што ми кћерка матурира. Ово је посебан тренутак у животу сваког родитеља. Свим ученицима желим срећу у животу - казала је поносна мајка Виолета Чајић.

Ученица Станимирка Степановић која је завршила Медицинску школу Средњошколског центра “Гаудеамус” образовање ће памтити по лијепим успоменама.

- Школа ми је омогућила да упознам много добрих људи. Свима бих препоручила да упишу ову школу. Школовање ће ми остати у лијепом сјећању због доброг разредника и сјајних пријатељстава - поручила је Станимирка. Након завршетка школе планира да стажира и положи стручни испит, како би студије наставила у иностранству.

Разредница Економских и пословно-правних техничара Средњошколског центра “Гаудеамус” Оливера Вујанчевић није крила емоције и узбуђење.

- Поносна сам и срећна што је ова генерација младих људи стасала у добре и племените особе. Посебно ми је драго што су много научили, не само о школи него и о животу - казала је Вујанчевићева.

Матурант Срђан Вујичић, који је завршио Пољопривредну школу, казао је да ће у лијепом сјећању носити пријатеље и професоре из средње школе.

- Веома сам узбуђен, након средње школе планирам да упишем Факултет за безбједност - рекао је Срђан.

Наташа Видовић, мајка матуранта Славена, није крила свој понос и радост.

- Мој син завршава Пољопривредну школу, јако сам задовољна због тога. Сви младим људима који ове године завршавају образовање желим све најљепше - казала је Наташа.

Матуранти се осјећају радосно што затварају једну страницу свог живота, али осјећају нестрпљење и узбуђење због свега онога што тек долази. Многи од њих планирају да наставе школовање, док су неки ипак одлучили да срећу окушају у стицању радног искуства. Ученик Денис који је завршио смјер пословно-правни техничар казао је да се весели новим животним изазовима.

- Пронашао сам запослење, тако да планирам стећи радно искуство - рекао је Денис.

Догодовштине из школских клупа, надимци, шале, дружења и добра пријатељства нешто је што ће матуранте сјећати на дане проведене у учионицама.

- Тренуци које сам провела са својим другарима много ће ми недостајати. Тужна сам што се растајемо, али и узбуђена што ми слиједи упознавање нових људи и стицање знања на технолошком факултету - казала је Јелена Мајсторовић, матуранткиња пољопривредне школе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана