Ученици Медицинске спремно крочили у свијет одраслих

Ивана Кардум
Ученици Медицинске спремно крочили у свијет одраслих

Бањалука - Распјеване матуранте средње Медицинске школе киша и тмурно вријеме нису спријечили да у уторак увече заблистају одјевени у прелијепе хаљине и одијела, прошетају центром града и прославе једну од најљепших ноћи у свом животу.

Окупили су се на Тргу Крајине и уз пратњу звука трубе кренули према хотелу “Босна”, гдје су наставили славље.

Сви матуранти су казали да су срећни и узбуђени, јер су окончали један животни период, али да осјећају и сјету, јер иза себе остављају најбезбрижније дане школовања.

Матурант Марко Јуришић је рекао да из школе, гдје је стекао основе знања за даље образовање, али и склопио бројна пријатељства носи само најљепше успомене.

- Средњошколски дани су они који се не заборављају, а највише ће ми остати у сјећању моји пријатељи, професори, али и многе анегдоте. Сљедећи корак у мом образовању је Медицински факултет - истакао је Јуришић.

Према ријечима Данијеле Бркљач, сложан разред, квалитетна настава и лијепо проведено вријеме дали су печат овом безбрижном времену, које је иза њих.

- Сигурна сам да ће ми недостајати ови дани и многе лијепе успомене - навела је Бркљачева.

Попут већине другара из одјељења Кристина Лојић након завршене средње Медицинске школе жели да наставити даље школовање и оствари свој дјечји сан, да постане љекар.

- Планирам да се упишем на Медицински факултет у свом граду, али након тога вољела бих да одем у иностранство, јер је тамо овај посао много више цијењен - казала је Лојићева.

Поред великог избора факултета у родном граду, нису ријетки ни они који планирају да даље школовање наставе у сусједним земљама, а једна од њих је и Жаклина Кузмановић.

- Из средње школе имам само лијепе успомене које сам створила са другарима из разреда. Што се тиче планова за будућност, уписаћу се на Фармацеутски факултет у Београду - навела је Кузмановићева.

Родитељски испраћај

На испраћај својих миљеника у зрелије доба са поносом су дошли родитељи, родбина и пријатељи.

- Веома сам срећна и поносна мајка. Својој Кристини желим да настави путем који је себи зацртала, а то ће прије свега бити да се упише на Медицински факултет. Као родитељ, бићу ту да јој пружим сву подршку у даљем школовању - казала је Миланка Бајић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана