Ученици Грађевинске школе прославили матуру: Сјај и пјесма на ђачком растанку

Јасмина Перишић
Ученици Грађевинске школе прославили матуру: Сјај и пјесма на ђачком растанку

Бањалука - Блистав изглед, смијех, пјесма и трубачи, као и претходних дана, били су декор Трга Крајине гдје су ученици Грађевинске школе почели прославу матурске вечери. Мјеста за тугу због растанка са другарима није било, јер ће, како кажу, заувијек чувати своја пријатељства.

Младост и љепота били су у пуном сјају а @нти су заједно са професорима продефиловали центром града. Дуга колона протезала се до хотела "Босне", гдје су и прославили матурско вече.

Окупљање ученика Грађевинске школе, није прошло незапажено од бројних пролазника који су се дивили њиховом беспрекорном изгледу. Поносни родитељи, нису се одвајали од својих мезимаца, а покоја суза радосница, била је незаобилазна. Загрљајима и букетима цвијећа, @нте су испратили и најближи пријатељи и родбина, који су дошли да им пруже подршку и фотографишу их у најелегантнијем издању.

Геодетски техничар Дајана Вујасиновић каже да ће заувијек памтити матуру.

- Емоције су помијешане а и занимљиви смо једни другима овако дотјерани и елегантни. Све то помало дјелује збуњујуће. Били смо сјајна дружина. Матурско вече је можда посљедње на којем ћемо се окупити у оволиком броју и то ми помало изазива сјету на бројне заједничке тренутке - казала је Вујасин, која планира да упише студије у Београду.

И архитектонски техничар Јовица Бркић, каже да ће му у најљепшем сјећању остати другари из школских клупа.

- Надам се ипак да ће се наше пријатељство наставити, па на матури нема мјеста за тугу. Успјели смо да завршимо важно поглавље у нашим животима, и сада настављамо даље.  Уписаћу архитектуру и његовати стара пријатељства али и стицати нека нова - рекао је Бркић.

Он је велику пажњу изазвао оригиналним изгледом јер је за разлику од модерних одијела у које су били обучени његови школски другови он био одјевен у традиционалну змијањску народну ношњу.

- Ношњу која је традиција Мањаче сам посудио у КУД "Свети Сава", чији сам дугогодишњи члан. На мојој кошуљи су ручно везени мотиви змијањског веза, који је карактеристичан за те крајеве и на које се поносим. Циљ ми је био оригиналан и другачији изглед и мислим да сам у томе успио - казао је Бркић.

Професори

Професор практичне наставе Јасмина Ћулум, каже да се школа опростила од једне добре генерације.

- Онолико колико смо ми успјели да их научимо, толико ће и понијети знања у даљи живот. Надам се да ће то знање и даље развијати како би једнога дана постали успјешни и остварени људи. Поручујем им да дају све од себе, јер су то добра и вриједна дјеца - казала је Ћулум.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана