Ученици Електротехничке школе и Католичког школског центра прославили матурско вече ФОТО

С. Амиџић, В. Поповић Фото: А.Чавић. Ј.Ђурђевић
Ученици Електротехничке школе и Католичког школског центра прославили матурско вече ФОТО

Бањалука - Срећни смо због завршетка средње школе, јер је то тренутак када нам се у животу затварају једна а отварају друга врата због чега смо радосни. С друге стране, помало смо и тужни јер се растајемо од нама драгих људи са којима смо провели много срећних али и свих других тренутака у протекле четири године.

Поруке су ово матураната Електротехничке школе "Никола Тесла" и Опште гимназије Католичког школског центра који су у петак уз пјесму али и сузе прославили завршетак средњег образовања.

Техничар телекомуникација Сузана Благојевић није крила задовољство што је завршила средњу школу, јер како каже, пред собом има ного циљева које жели постићи.

- Остаћу са својим школским другарима у контакту. Завршили смо средњу школу и иза нас дани дружења, првих љубави, излазака… Сада су други приоритети а прије свега да се упишем Природно-математички факултет и да га наравно завршим. Након тога радо бих отишла у иностранство да тамо радим - казала је Благојевићева.

Техничар електроенергетике Бојан Дујаковић каже да ће му вријеме проведено у средњошколским клупама остати у успомени за сва времена. 

- Могу рећи да су безбрижни дани прошли и да нас сада чекају много озбиљнији кораци у животу. Из средњошколских клупа понијећу пријатељства, дане дружења и успомене. Окрећем се времену које преда мном и желио бих да одем у Њемачку и тамо се запослим. Овдје је све теже  наћи посао због чега сам одлучио да лагоднији живот потражим у иностранству - рекао је Дујаковић.

Према ријечима матуранта Опште гимназије Католичког школског центра Амара Прље матурско вече је горко али и слатко славље.

- Недостајаће ми другови и дружење јер смо ипак четири године провели заједно. Студираћу медицину, то је жеља коју имам од осмог разреда основне школе. Волим помагати људима а бити љекар је велики изазов за једног човјека јер у питању је велика одговорност - рекао је Прља.

Александара Топић сматра да крај средње школе не значи да ће престати дружење са онима с којим се дружила и претходне четири године.

- Тешко је сумирати протекле четири године у неколико реченица али било је доста смијеха и суза али имам више лијепих сјећања него ружних - додала је Топићева.

Матуре

Матурско вече у сриједу, 27. маја, прославиће и ученици Средњошколског центра "Гемит - Апеирон" док ће дан касније завршетак средње школе обиљежити ученици Пољопривредне школе.

- Ученици Техничке школе матурско вече прославиће у петак, 29. маја - стоји у распореду овогодишњих прослава матура.

Жеље

Директор Опште гимназије Католичког школског центра "Иван Мерц" Анђа Томић је подсјетила да ове године испраћају седму генерацију матураната, 56 ученика у два одјељења.

- Желим им све добро овог свијета, да буду добри као што су то били претходне четири године па и бољи. Исто тако да не забораве све оно што смо им говорили и да заиста крену правим путем - нагласила је Томићева

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана