Učenici Elektrotehničke škole Nikola Tesla oprostili se od đačkih klupa: Matursko veče kruna školovanja

Igor Pilipović
Učenici Elektrotehničke škole Nikola Tesla oprostili se od đačkih klupa: Matursko veče kruna školovanja

Banjaluka - Srećni smo što smo uspješno završili prvi ispit zrelosti. Sigurno je da će uspomene na srednju školu i maturu biti vječne. Urezane u sjećanja ostaće brojne dogodovštine iz učionice, prijateljstva i, naravno, proslava mature kao kruna školovanja.

Ovom jedinstvenom porukom se od Elektrotehničke škole "Nikola Tesla" oprostilo 200 njenih doskorašnjih učenika.

I u četvrtak naveče Trg Krajine je izgledao kao modna pista. Maturanti obučeni kao manekeni u svečane haljine i elegantna odijela obasjali su centar grada ljepotom, radošću i pjesmom.

Na slavlje doskorašnjih srednjoškolaca, koji su proslavom mature zakoračili u svijet odraslih, došli su prije svih vidno uzbuđeni i ponosom ispunjeni roditelji, a potom rodbina i prijatelji. Niko nije želio da propusti trenutak za koji se banjalučka mladost pripremala četiri godine.

Blicevi fotoaparata su neumorno sijevali, a maturanti strpljivo pozirali i slikali se sa svima koji su to željeli. Za uspomenu i dugo sjećanje!

Elektrotehničar telekomunikacija Dejan Jorgić blistao je od sreće zbog kraja školovanja.

- Matura je nešto posebno. Kažu stari da si tada odrastao, da si postao čovjek! Neobično mi je da vidim društvo iz razreda u raskošnim toaletama i odijelima. Ono će mi najviše nedostajati i nadam se da ovo nije definitivan rastanak naše generacije mada će sutra svako svojim putem - rekao je Jorgić napomenuvši da planira da upiše Medicinski fakultet.

Tehničar elektronike Aleksandra Knežević rekla je da obaveze u vezi sa izradom maturskog rada utiču na to da se još osjeća kao srednjoškolac.

- Međutim, sasvim sigurno je da će mi škola nedostajati, posebno druženje jer to je ono što srednjoškolske dane čini posebnim - kazala je Kneževićeva i dodala da planira da upiše Elektrotehnički fakultet.

Profesor digitalne tehnike, predajnika i elektrotehničkih materijala Dušan Tubić blistao je od sreće na rastanku generacije za koju kaže da je odlična.

- Poželio sam mojim učenicima puno zdravlja, sreće i da što prije nađu posao ako ne nastavljaju školovanje, a onima koji će na fakultet da ga uspješno završe - rekao je Tubić.

Uz nezaobilazne zvuke truba maturanti su prodefilovali Gospodskom ulicom do hotela "Bosna" gdje je proslava trajala do kasno u noć. 

Nagrade

Direktor škole Vojislav Popović istakao je da su tokom maturske večeri dodijeljene nagrade najboljima.

- Nagradu za učenika generacije dobio je David Baralić, dok je Nikola Vučanović nagrađen zbog toga što nijednom nije izostao sa nastave i sve razrede je završio sa odličnim uspjehom. Saša Šukalo nagrađen je za postignute rezultate na takmičenjima - kazao je Popović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana