Ученици Електротехничке школе Никола Тесла опростили се од ђачких клупа: Матурско вече круна школовања

Игор Пилиповић
Ученици Електротехничке школе Никола Тесла опростили се од ђачких клупа: Матурско вече круна школовања

Бањалука - Срећни смо што смо успјешно завршили први испит зрелости. Сигурно је да ће успомене на средњу школу и матуру бити вјечне. Урезане у сјећања остаће бројне догодовштине из учионице, пријатељства и, наравно, прослава матуре као круна школовања.

Овом јединственом поруком се од Електротехничке школе "Никола Тесла" опростило 200 њених доскорашњих ученика.

И у четвртак навече Трг Крајине је изгледао као модна писта. Матуранти обучени као манекени у свечане хаљине и елегантна одијела обасјали су центар града љепотом, радошћу и пјесмом.

На славље доскорашњих средњошколаца, који су прославом матуре закорачили у свијет одраслих, дошли су прије свих видно узбуђени и поносом испуњени родитељи, а потом родбина и пријатељи. Нико није желио да пропусти тренутак за који се бањалучка младост припремала четири године.

Блицеви фотоапарата су неуморно сијевали, а матуранти стрпљиво позирали и сликали се са свима који су то жељели. За успомену и дуго сјећање!

Електротехничар телекомуникација Дејан Јоргић блистао је од среће због краја школовања.

- Матура је нешто посебно. Кажу стари да си тада одрастао, да си постао човјек! Необично ми је да видим друштво из разреда у раскошним тоалетама и одијелима. Оно ће ми највише недостајати и надам се да ово није дефинитиван растанак наше генерације мада ће сутра свако својим путем - рекао је Јоргић напоменувши да планира да упише Медицински факултет.

Техничар електронике Александра Кнежевић рекла је да обавезе у вези са израдом матурског рада утичу на то да се још осјећа као средњошколац.

- Међутим, сасвим сигурно је да ће ми школа недостајати, посебно дружење јер то је оно што средњошколске дане чини посебним - казала је Кнежевићева и додала да планира да упише Електротехнички факултет.

Професор дигиталне технике, предајника и електротехничких материјала Душан Тубић блистао је од среће на растанку генерације за коју каже да је одлична.

- Пожелио сам мојим ученицима пуно здравља, среће и да што прије нађу посао ако не настављају школовање, а онима који ће на факултет да га успјешно заврше - рекао је Тубић.

Уз незаобилазне звуке труба матуранти су продефиловали Господском улицом до хотела "Босна" гдје је прослава трајала до касно у ноћ. 

Награде

Директор школе Војислав Поповић истакао је да су током матурске вечери додијељене награде најбољима.

- Награду за ученика генерације добио је Давид Баралић, док је Никола Вучановић награђен због тога што ниједном није изостао са наставе и све разреде је завршио са одличним успјехом. Саша Шукало награђен је за постигнуте резултате на такмичењима - казао је Поповић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана