УСАИД заинтересован за развој пословне зоне Рамићи

Срна
УСАИД заинтересован за развој пословне зоне Рамићи

Бањалука - Градоначелник Бањалуке Игор Радојичић рекао је данас да су представнци Амбасаде САД и Усаида изразили намјеру да помогну у развоју пројекта изградње пословне зоне Рамићи, који ће омогућити квалитетно запошљавање.

Радојичић је, приликом представљања овог пројекта представницима Усаида, навео да је издвојено 900.000 КМ за наставак изградње на комуналној инфраструктури, те да је још 190.000 КМ планирано у буџету за проширење Зоне.

"Желим захвалити за партнерство у овом послу и њиховој подршци, која много значи за развој Бањалуке", рекао је Радојичић новинарима у Пословној зони Рамићи, након састанка са представницима Усаида и Амбасаде САД у БиХ.

Он је истакао да је међу приоритетима града развој индустријских зона, с циљем квалитетног запошљавања.

"Град је већ администартивни центар, има развијене услуге, те нам је интерес да Бањалука добије што више производних субјеката и да се људи запошљавају у реалном сектору", рекао је Радојичић.

Он каже да се с тим циљем развија и ова индустријска зона, те да је у њој већ десет субјеката, који су у различитим фазама изградње, истичући да је план да се преостали простор и објекти комплетирају ове године.

"Осим тога, већ улазимо у припрему првоукњижавања земљишта, а затим и припрему комуналне инфраструктуре друге пословне зоне која ће бити код бившег предузећа жЈелшинградж", навео је Радојичић.

Амбасадор САД у БиХ Морин Кормак изразила је задовољство што је данас у Бањалуци и што има прилику да са представницима града разговара о економском развоју.

"Подржавамо економски развој у бројним локалним заједницама у БиХ, али наша подршка има резултате само тамо гдје имамо јака и чврста партнерства. Веома ми је драго што Бањалука има планове да отвара нове компаније и нова радна мјеста", рекла је Кормакова.

Директор Усаида Питер Дафи рекао је да ова агенција има већ дугу историју сарадње са Бањалуком, због чега су често гости у овом граду.

"Приоритет за све нас је да пронађемо начине да отворимо нова радна мјеста, те смо данас у овој индустријској зони за коју сматрамо да има добар потенцијал да се развија и шири", рекао је Дафи.

Према његовим ријечима, циљ подршке развоју ове индустријске зоне је да у њој послује што више предузећа.

"Осим тога, разговарали смо и о унапређењу вјештина оних који ту раде, те да се ради и на стручном усавршавању и пословном развоју и отварању нових компанија", рекао је Дафи.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана