U subotu Prvi festival banjalučkog ćevapa

Srna
U subotu Prvi festival banjalučkog ćevapa

Banjaluka - Prvi festival banjalučkog ćevapa pod nazivom "Ćevap fest", biće održan u subotu, 13. januara, najavio je danas gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić.Radojičić je istakao da je cilj da se ova manifestacija održi kao nešto što treba da promoviše domaći lokalni proizvod i brend.


"Banjaluka ima potencijal da sa banjalučkim ćevapom napravi manifestaciju koja će biti tradicionalna", rekao je Radojičić na konferenciji za novinare.

On je naveo da će u centru grada, na parkingu kod "Kraša" biti postavljeni posebni šatori, te da su trenutno učešće najavili predstavnici šest roštiljnica koje će banjalučki ćevap prodavati po popularnim cijenama.

Prema njegovim riječima, na manifestaciji, koja će trajati od 11.00 do 23.30 časova, učestvovaće mnoge domaće kompanije koje se bave proizvodnjom pića, između ostalih "Banjalučka pivara" i "MB impeks".

U cjelodnevnom zabavnom programu, naveo je Radojičić, učestvovaće kulturno-umjetnička društva, tamburaši i mnogi drugi.

Radojičić je rekao da banjalučki ćevap prepoznaju i turisti koji dolaze u Banjaluku, te pozvao građane da posjete ovu manifestaciju.

On je naglasio da je Banjaluka pokrenula zaštitu geografskog porijekla i naziva banjalučkog ćevapa.

Zvanični promoter "Ćevap festa" Nebojša Kuštrinović rekao je da je banjalučki ćevap gastronomski brend koji zaslužuje više pažnje.

"Sigran sam da nijedan turista, kojih je u proteklim danima bilo mnogo, nije otišao, a da nije probao banjalučki ćevap. Ko posjeti Banjaluku, a ne proba banjalučki ćevap - kao da nije ni bio", naveo je Kuštrinović.

On je naveo da se banjalučki ćevap "ne razlikuje od drugih samo po pločici, nego i po lepinji, koja se peče u specijalnim pećima na visokim temperaturama".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana