У нову годину са два Жељка и једним Харисом

Весна Поповић
У нову годину са два Жељка и једним Харисом

Бањалука - Регионалне естрадне звијезде Жељко Самарџић, Харис Џиновић и Жељко Јоксимовић забављаће Бањалучане и туристе који на Тргу Крајине буду прослављали новогодишње празнике.

Потврдио је то јуче градоначелник Игор Радојичић представљајући нови концепт прославе новогодишњих празника у оквиру манифестације “Бањалучка зима 2018/2019”, у којој је припремљен богат програм, а која би требало да траје од 1. децембра ове до 1. фебруара идуће године. Он је навео да ће 30. децембра наступити Самарџић, у новогодишњој ноћи Џиновић, а првог дана идуће године Јоксимовић.

- Припремљен је богат програм, чија ће круна бити тродневни, велики концерти током новогодишњих празника, по узору на Будву и неке друге регионалне центре који на овакав начин обиљежавају улазак у нову годину - рекао је Радојичић, који је јуче презентовао овај програм представницима туристичких агенција и хотелијерима, а поводом припрема аранжмана за предстојећу зимску туристичку сезону у Бањалуци.

Поред концерата, Радојичић је казао да је новост у односу на претходне године то што ће манифестације бити одржане на пет локација, с циљем да Бањалука понуди што више различитих садржаја својим гостима.

- Путем јавног позива смо добили три партнера који ће припремити те садржаје. Манифестација “Зимзоград”, коју је и претходних година организовала агенција “Минт”, биће премјештена на нову локацију. Умјесто на Тргу Крајине, биће у парку “Младен Стојановић” - казао је Радојичић.

Додао је да ће агенција “ХБО цолорс” из Новог Сада организовати туристичке садржаје на Тргу Крајине и у парку “Петар Кочић”, док ће “Луцидо” из Бањалуке припремити програм на платоу испред Музеја савремене умјетности РС и у паркићу поред Народног позоришта РС. Није прецизирао какви садржаји ће бити на тим локацијама.

Начелница Одјељења за културу, туризам и социјалну политику Наталија Тривић казала је да је циљ “Бањалучке зиме” привлачење што већег броја туриста.

- Са овом манифестацијом имамо добру понуду и атрактиван туристички програм, а сигурни смо да ће нам у тим настојањима помоћи и најављено отварање нових авио-линија са бањалучког аеродрома - рекла је Тривићева.

Представник агенције “Контики травел” Ирена Ступар најавила је да ће, у сарадњи са градом, настојати да припреме пригодне дводневне пакете за туристе из иностранства.

- Желимо да што већи број њих дође у Бањалуку за новогодишње празнике и о томе смо разговарали са нашим партнерима из иностранства. У ту сврху ћемо искористити три нове авио-линије из Бањалуке како бисмо покушали довести туристе из тих дестинација, односно Белгије, Шведске и Њемачке - казала је Ступарева.+++

Конкурс за конгресну дворану

Игор Радојичић је најавио да ће идућег мјесеца бити расписан међународни архитектонски конкурс за идејно рјешење будуће конгресно-конференцијске дворане и хотела између Владе РС и будућег шопинг центра “Делта”.

- У Бањалуци је готово немогуће организовати озбиљнији конгрес због недостатка адекватног простора. Вођени тим мотивима, одлучили смо да уђемо у овај посао, који започињемо овим међународним конкурсом, након чега ће услиједити студија изводљивости и потрага за партнером који би радио овај центар - рекао је Радојичић.

Новогодишњи празници на пет локација

Трг Крајине

парк “Петар Кочић”

парк “Младен Стојановић”

плато испред Музеја савремене умјетности РС

паркић поред Народног позоришта РС

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана