У инфраструктуру град у пословну зону Рамићи улаже 2,3 милиона КМ

Игор Пилиповић
У инфраструктуру град у пословну зону Рамићи улаже 2,3 милиона КМ

Бањалука - У изградњу саобраћајница, канализације те водоводне мреже у Пословној зони Рамићи град планира да уложи 2,3 милиона КМ.

Наведено је ово у приједлогу Програма уређења ове пословне зоне у овој години а који су одборници усвојили на посљедњој скупштини града. Од укупног износа за израду урбанистичке и пројектне документације биће издвојено 100.000 КМ док су 2,2 милиона намијењена су за инвестиционе радове. Највећа инвестиција од милион КМ биће утрошена за израду водоводне, канализационе и хидрантске мреже, као и кишне канализације. Да би били створени услови за нормално пословање биће изграђена електроканализација са шахтовима као и саобраћајница са тротоарима, прилазима, рампама и саобраћајном сигнализацијом унутар Пословне зоне Рамићи. Планирана је обнова фасаде, кровне конструкције и унутрашњости Управне зграде.

Одборник ДНС-а у Скупштини града Боран Босанчић рекао је да је тешко рећи колико је реално остварење планова о изградњи инфраструктуре у Пословној зони Рамићи.

- То зависи од много фактора али чињеница је да је пријеко потребно да се то уради како би пословна зона почела да доноси приход у већем обиму. До сада није било очекиваних финансијских резултата. Они морају бити далеко значајнији - казао је Босанчић.

Одборник СДС-а у скупштини Ђорђе Умићевић мишљења је да неће тако брзо бити остварени планови.

- Суштина је у новцу. Не знам када ће то бити остварено али моје мишљење је да неће бити тако брзо јер има много приоритета у граду а и стратешке ствари нису урађене. Неће ове године сигурно бити - рекао је Умићевић и додао да ће на идућој сједници бити једна од тачака извршење стратегије развоја па да ће тада бити јасније колико је урађено и колико се може уопште урадити.

Продаја

Једна од тачака дневног реда на сједници Скупштине града 14. априла биће и Приједлог одлуке о продаји алата, машина и друге опреме некадашње Ваљаонице хладноваљане траке Унис. Све је то остало када је град купио "Унис" за потребе Пословне зоне.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана