У бањалучком насељу Врбањи постављена јавна расвјета

Срна
У бањалучком насељу Врбањи постављена јавна расвјета

Бањалука - Градоначелник Игор Радојичић озваничио је вечерас завршетак постављања јавне расвјете у Улици Раде Радића у насељу Врбања.

Ова најдужа улица у Врбањи добила је око километар и по потпуно нове расвјете, за шта је издвојено 30.000 КМ, саопштено је из Градске управе Бањалука.


Радојичић је најавио да се одмах наставља изградња расвјете у дијелу ове улице у којој недостаје.

"Нећемо чекати идућу годину, већ настављамо радове. То је био и један од приоритета ове мјесне заједнице", рекао је Радојичић.

У Мјесној заједници Врбања, како је нагласио, биће реализован и један мали пројекат вриједности до 2.500 КМ, а што је, такође, приједлог савјета те мјесне заједнице.

Када је ријеч о изградњи тротоара у овој улици, Радојичић је рекао да је у току припрема комуналних програма за наредну годину, те да ће то питање бити размотрено уколико га је Савјет те мјесне заједнице кандидовао.

"У току су и озбиљни разговори са једном друштвено одговорном компанијом у вези са изградњом дјечијег игралишта у Врбањи", рекао је Радојичић.

Предсједник Савјета Мјесне заједнице Врбања Душан Јањић захвалио је градоначелнику и Градској управи, те истакао да је изградњом расвјете ријешено важно питање за мјештане овог насеља, од којих је пуно ђака који путују у школу.

"Много тога је урађено у нашој мјесној заједници. Више од 4,5 милиона КМ уложено је у протеклих осам година. Имамо 27 улица од којих су све асфалтиране, уз изузетак мањих огранака Улице Раде Радића. Ријешено је и питање водовода, с тим да је за једну неријешену висинску зону припремљен пројекат. Скоро све је освијетљено са више од хиљаду свјетиљки", рекао је Јањић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана