U Ljubljani predstavljena kandidatura Banjaluke za prijestonicu kulture

Srna
U Ljubljani predstavljena kandidatura Banjaluke za prijestonicu kulture

Banjaluka - Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić predstavio je danas na 7. Ljubljana forumu aktuelne izazove u radu banjalučke gradske administracije, sa posebnim osvrtom na kandidaturu za Evropsku prijestonicu kulture 2024. godine.

Radojičić je posebno zahvalio gradonačelniku Ljubljane Zoranu Jankoviću za pruženu podršku Banjaluci i njenoj nominaciji za Evropsku prijestonicu kulture, saopšteno je iz banjalučke Gradske uprave.


"Ova kandidatura upućuje na to da Banjaluka poprima neke nove obrise i stiče novi imidž", rekao je Radojičić i dodao da ovaj grad ulazi u novu fazu razvoja naslovljenu kao "Otvoren i prijateljski grad".

On je istakao da su, osim ove nominacije, napori gradske administracije usmjereni i u unapređenje privrednih kapaciteta kroz razvoj poslovnih zona, te unapređenje komunalne infrastrukture.

Radojičić je ukazao da Banjaluka gradi novu toplanu na biomasu, u vrijednosti 35 miliona KM, koja bi, po njenom puštanju u rad, trebalo da riješi jedan od najvećih komunalnih problema.

Osim Radojičića, u radu 7. Ljubljana foruma, posvećenog uvođenju rješenja iz takozvanih pametnih gradova, učestvuje 150 zvaničnika iz cijele Evrope.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana